Faydalı Bilgiler 2

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Faydalı Bilgiler 2



FAYDALI BİLGİLER 2
Tuz Miktarı :
Yemeklere konan tuz miktari pişen yemeğin çeşidine göre değişir
Sulu ve soslu yemeklere baslangıçta az tuz koyun,yemek pişince tekrar ilave edebilirsiniz
Kırmızı etli yemeğe,iyice piştikten sonra, beyaz etli yemeğe pişmesine yakın tuz koyarsanız yemekler daha lezzetli olur

Yemek Tuzluysa :
Yemek tuzluysa fazla tuzunu almak icin, 1 adet patatesi soyup yemeğinize doğrayın Bir kaç dakika kaynatın

Mumlar :
Mumları kullanmadan önce iki saat derin dondurucuda bekletirseniz daha uzun ömürlü olurlar

Et Yemekleri :
Et yemeklerine katılan bir miktar şarap etin iyice yumuşamasını ve lezzetli olmasını sağlar

Sütünüz Kaymak Tutmasın :
Sut kaynarken icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini onlemis olursunuz

Sütün Taşmasını Önlemek :
Sütü kaynatacagınız tencerenin ağız kısmına sıvı yağ sürerseniz sütün taşmasını önlemiş olursunuz

Çatal Bıçak Temizlerken :
Çatal bıçağınız üzerinde lekeler oluşmuşsa,onlari çamaşır suyuna batırabilirsinizÇamasır suyu hem temizler hemde mikroplardan arındırırDaha sonra iyice durulayın

Kristaller :
Kristalleri yıkadıktan sonra içine sirke ve tuz konmuş su ile durularsanız pırıl pırıl olurlar

Kek Kalıbı :
Kek kalıbına yağlı kağıt döşeyin Kağıdın uçları kek kalıbından yüksek olsun Keki fırından çıkardığınız zaman, kağıdın uçlarından tutup keki kalıptan çıkarabilirsiniz

Soğan Sarımsak Kokusu :
Ellerdeki soğan,sarımsak kokularını giderebilmek için ellerinizi haşlanmış patates ile ovun

Sigara Küllükleri :
Sigara küllüklerini tuzla silerseniz pırıl pırıl olur

Etiket Izi :
Çeşitli eşyalarin üstündeki etiket izini mobilya cilası sürüp kuru bezle silerek çıkarabilirsiniz

Çay Lekesi :
Pamuklu ve yünlülerde : Leke tazeyse, ilik suya bastirilmis bir bezle ovulur Eskimiş ise, içine limon suyu katılmış ılık suda ıslatılmış bir pamuk parçasıyla silinir Ilık su ile çalkalanır

Etleri yumuşatmak için :
Limon suyu etleri yumuşatır Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer

Ekmeğin küflenmemesi için :
Ekmeğin küflenmemesi için ekmek kutusuna artan ekmeğinizi koyarken ufak bir kabın içine de tuz koymayı da ihmal etmeyin


Yumurta kırarken :
Yumurtanın akı ve sarısının birbirine karışmaması için buzdolabından çıkarır çıkarmaz kırın

Kek kalıbı :
Pişirdiğiniz kek kalıptan çıkmıyorsa kalıbın altına ıslak bir bez yayıp biraz bekletin

Makarna pişirirken :
Haslama suyuna, azıcık sıvı yağ katılırsa hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz

Yemek taşarsa :
Yemegin taştığı yere hemen bolca tuz serpin Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın Soğuduktan sonra kolayca temizlenir

Salata :
Salatayı erken yapmanız gerekirse bozulmaması için üzerine nemli bir bez örtün ve sosunu koymayın Sofraya alırken sosunu ilave edin

Lavaboyu temizlerken :
Tuz lavabolarin temizlenmeside cok iyi yardımcıdır Kötü kokuları giderdiği gibi bastırılarak silince iyice temizler

Vazodaki çiçekler :
Vazodaki çiçeklerin uzun ömürlü olması için suyuna birkaç damla çamasır suyu katılır

Kapılarınız veya çekmeceleriniz bir müddet sonra itsenizde çeksenizde kapanmaları zorlaşır Kapınızın, çekmecenizin sürten kısmına vazelin sürün

Baş ağrısı için :
Kahve çekirdeğine limon suyu sıkın yavaş yavaş yiyin (Birkaç tane)

Mantar kapaklı şişeleri yatık vaziyette saklamalısınız

Şarap şiselerinin mantarını tekrar şişeye geçirmek için :
Mantarı kaynar suyun içine atın

İçkilere güzel tat ve görüntü vermek için :
Buzu dondururken buz kabının içine kiraz, nane yaprağı, yeşil zeytin vs koyup dondurun

Buz dondururken :
Suyu kaynatın, soğuyunca buz kalıplarına koyup dondurun Buzlar daha canlı kristal gibi görünürKaynamış suda oksijen azalır Buda buzun mat görünmemesini sağlar

Dişlerinizi doğal temizleyin :
Çileği ezin diş fırçanızın üzerine koyun diş etlerinize kompres yapın Sonra dişlerinizi fırçalayın

Küçük yanıklar için :
Temiz bir süngeri hafifçe ıslatın buzdolabınızın derin dondurucu bölümüne koyun Yanmış yerin üzerine hafif hafif kompres yapın

Ağız kokusu için :
Kahve çekirdeği çiğneyin

Arı, sivri sinek sokmalarına karşı :
Kesme şekeri hafif ıslatın sokulan kısmın üzerine hafifçe bastırın zehiri alır ve kaşınmayı şişmeyi önler

Fermuarlar sıkışırsa :
Kurşun kalemle fermuar dişlerinin üzerini karalayın

Gözlük camları :
Gliserin ile silerseniz buğulanmadığını göreceksiniz

Ayakkabılarınız ayağınızı sıkıyorsa :
Bir bardak saf alkolü ayakkabınızın içine dökün İyice derisine yedirin ve giyin Derisi ayağınıza göre açılacaktır

Cam sil ile deri ayakkabılarınızı silmeyi hiç denedinizmi ?

Çiçekleriniz için :
Haşladığınız yumurtanın suyunu saksıya dökün

Gülleriniz boyunlarını bükerse :
İlk önce sıcak suya sonra soğuk suya batırın

Saksı çiçekleriniz için :
Sigara küllerini saksınıza koyarsanız yapraklardaki kurt böcek vs yokedersiniz

Kapılarınızı vs cila yaparken :
Cila olmamasını istediğiniz yerlere vazelin sürün buralara cila taşarsa bile kuruyunca çok kolay çıkarabilirsiniz

Akü Başları oksitlenirse :
Cola sürerseniz oksitlenmeyi önlersiniz

İskambil kağıtlarını :
Kolonya ile silip yumuşak bir bezle kurulayın

Fareleri kaçırmak için :
Nane yağını bir karton parçasının üzerine sürün farelerin geldiği yere koyun

Boya fırçaları sertleşmiş ise :
Kaynamış sirkeli suda bekletin yumuşadığını göreceksiniz

Elinize uhu yapıştırıcı bulaşırsa :
Asetonla silin

Mangal ızgaranızı temizlemek zordur :
Ilıkken cam sille temizleyin veya ılıkken nemli gazete kağıdına sarın birmüddet sonra sertleşmis artıkların yumuşadığını göreceksiniz

Boya kokusunu gidermek için :
İki büyük baş soğanı soyup ikiye bölün suyun içine atın bunuda kokulu odaya koyun

Cam kırıklarını :
Temizlersiniz fakat kıymıkları göremessiniz bunuda temizlemek için ıslak pamuk imdadınıza yetişir

Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için :
Biraz deterjan biraz su bir kasık pirinç çalkalayın

Balıklı tava kokusu :
Tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın

Kesik Limonu nasıl saklarsınız ?
Küçük bir tabağa toz şeker serpin,kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun iki hafta limon kurumadan saklanır

Ampülün üzerine biraz parfümünüzden sıkınız yakıldığında mis gibi kokar odanız

Patates haşlarken:
Haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyun patateslerin vitaminlerini kaybetmemiş olursunuzpatatesler daha çabuk pişerler aynı zamanda

Balık Kokusu :
Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirkeyi kaynatınız

Limon Kabukları :
Suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayınızÇelik eşyaların, bıçakların parlatılmasında kullanabilirsiniz

Kahve Nemli İse :
Türk kahvesinin nem aldığını farkederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme şeker koyun

Tuzluk Tıkanıyorsa :
Tuzluklarınıza biraz pirinç koyunuz

Kolay Soğutma :
Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın Şişeleri daldırın Yeterince soğuyacaklardır


Soğan Soyarken :
Gözleriniz mi yaşarıyor? Soğanı, içi su dolu bir tasın içinde soyun Sıkıntıdan kurtulursunuz

Patetes Pişirmenin Püf Noktası :
Pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur

Ceviz Lekesi Elden Nasıl Çıkarır ?
Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur Sonra da soğuk suyla ovulur Ardından soğuk suyla yıkanır Ceviz lekesi tamamen çıkar

Bakır Kapların Parlatılması :
Bir bezi sirke ile hafifçe ıslatıp, bakırı ovun Kaplarınız pırıl pırıl olur

Sıktığınız Limonları Atmayın :
Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, iyi bir temizleme aracına sahip olursunuz Bu kurumuş kabuklarla, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken, şaşırtıcı sonuçlar alırsınız

Yağlı Şişeler Nasıl Temizlenir ?
Önce deterjanla yıkayın Sonra durulanan şişenin içine sodalı su koyarak sallamaya başlanır Beş dakika kadar sallanan şişe çalkalanıp bu sefer içine kahva telvesi ilave edilir Bir süre bu şekilde sallanan şişe kısa bir zaman sonra yağlardan tamamen temizlenmiş duruma gelecektir

Mutfakta Tıkalı Lovaboların Açılması :
Lastik pompalarla dakikalarca açmak için uğraşmayın Kaynar sodalı su, tıkalı delikten dökülürse, tıkalı yer hemen açılacaktır

Mutfaktaki Haşerelerle Savaş :
Mutfakta özellikle dolaplarda dolaşan hamam böceği, karınca gibi haşeratı yok etmek ve bir daha gelmemelerini sağlamak için bu haşeratın dolaştığı yerlere, dolaplara terebantin sürmek kesin yoldur

Kavanoz Kaplamaları :
Ne kadar zordur sıkışmış kapakları açmak Oysa kapağı biraz ocak ateşine tutarsanız, kolayca açılır Veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapağını sokarak da aynı sonucu alırız Bir de kavanozun altından kuvvetlice elimizle vurarak da şıkışan kapaktan kurtulabiliriz

Ekmek :
Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlanırız, özellikle taze ekmek hemen hamur olur Oysa bıçağımızın ucunu biraz ateşe tutarsak daha kolay yapabiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.