Çipura Nasıl Yapılır ?? |
08-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çipura Nasıl Yapılır ??MALZEMELER Kişi sayısınca çipura balığı 2 – 3 adet soğan (4 adet çipura için ideal) 1/2 tatlı kaığı kekik 2 adet limon Tuz Karabiber 3 – 4 adet defne yaprağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı HAZIRLANMASI Soğanları piyazlık doğrayın, derin bir kaba koyun Üzerine zeytinyağını, tuzu, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği de ekleyip harmanlayın Temizleyip yıkadığınız çipuraların üzerine bıçak yardımıyla 1 – 2 çizik atın Soğanlı harcın içine balıkları da koyun, harmanlayın Aceleniz varsa harmanladıktan hemen sonra pişirebilirsiniz ama içinde 1 – 2 saat kadar bekletmenizi tavsiye ederimHarçtaki soğanları balığı pişireceğiniz fırın kabına boşaltın ve dibine güzelce yayın Balıkları da soğanların üzerine dizinBalıkların üzerine dilimlediğiniz limonları da dizin ve fırına verin 200 – 220 derece balıklar için ideal Balıklar pişip kızarınca fırından alın ve servis edin Afiyet Olsun… |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|