Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, buğulama, kişilik

Balık Buğulama (2 Kişilik)

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Buğulama (2 Kişilik)





Malzemeler
1 adet beyaz etli balık
1 buçuk su bardağı domates suyu
1 su bardağı su
2 adet defne yaprağı
2 diş sarımsak
1 adet soğan
3 çay kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 dilim limon
1 çorba kaşığı soya sosu
Tuz


Yemeğin Tarifi
Mevsimlik beyaz etli balığı fileto biçiminde temizleyin Geniş bir tencereye alın 1 buçuk su bardağı domates suyu ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün 2 adet defne yaprağını tencereye ekleyin 2 diş sarımsağı dövün

Soğanı yemeklik doğrayın Sıvı yağla birlikte tencereye alın 1 dilim limon, soya sosu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve yeterli miktarda tuz ilave edin Tenceredeki su kaynayınca, üzerine 1 çorba kaşığı unu yavaş yavaş serpin Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatın

Daha sonra çukur bir servis tabağına alın Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kıyılmış dereotu ekleyip sıcak şekilde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.