Reha Mağden

Eski 08-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Reha Mağden

1955’te Ordu’da dünyaya gelen Reha Mağden, Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu

Bir süre üniversitede araştırma görevlisi olarak da çalışan Mağden, gazeteciliğe 1985’te Anadolu Ajansı İç Haberler Müdürlüğü’nde muhabir olarak başladı

Daha sonra çeşitli gazete ve dergilerde de çalışan Mağden, son dönemde Birgün gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu

Uzun süredir tedavisini gördüğü akciğer kanseri hastalığına yenik düşen Reha Mağden (51), 25 Temmuz 2006 gecesi yaşama veda etti

Gazeteci-yazar Reha Mağden’in cenazesi, Burgazada Camii’nde ikindi vakti kılınan namazın ardından, ailesi ve dostlarının katıldığı bir törenle Burgazada Mezarlığı’na defnedildi

Mağden’in ‘Üçünün Nerkisi’, ‘Yazgıların Tableti’, ‘Ah O Müstehcen Salınış’ ve ‘Cehennemde Bir Şehit’ adlı kitapları bulunuyor [Not: Yazarın ‘Yazgıların Tableti’ adlı kitabı ‘Üçünün Nerkisi’ndeki hikayeleri de içeriyor]

Reha Mağden’in, ‘Ah O Müstehcen Salınış’ adlı yapıtından bir alıntı:

Kendisi hakkında ne düşündüğünü sorma cesareti bulduğumu hatırlıyorum; dedim ki: “Bu arkadaş sohbetinden hoşnut olup olmadığın, yüzünde değişmeyen şu gülümsemeyle ölçülebilir mi ki?”
“Hiç düşünmedim,” dedi
“Yalnızken de gülümser misin ve bu daha mı içten olur, mesela? diye sordum bu defa
Sustu ve somurttu
Arkadaşları közde kebaplar, söğüş kokulu domatesler, söğüş beyaz soğanlar, buzlu cacıklar getirirken, birden konuştu:
“Bütün mesele, evet, haklısın ihtiyar, tırtıl ile kelebek arasındaki fark Kelebekler korkar, tırtıllar bunu bilmez bile, kelebek olunca tırtıl olmayı sen özlemedin mi hiç? Hepimiz az ömürlüyüz Kelebek olunca fark ediliyoruz ama, güvenli yer, kozanın içi Ama fark edilmek?”
“Zorlu, ha,” dedim O’na

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com