![]() |
Abdürrahim Karakoç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abdürrahim Karakoç![]() 7 Nisan 1932 tarihinde Kahramanmaraş ili, Elbistan ilçesine bağlı Ekinözü(Cela) köyünde dünyaya geldi ![]() ![]() ![]() ![]() İlk yazdığı şiirleri 2 kitap oIacak hacimde iken beğenmeyip yaktı ve 1958 yılından itibaren yazdıklarını 'Hasana Mektuplar' ismi altında 1964 yılında 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1958 yılında buIunduğu kasabada belediye mesul muhasibi olarak memuriyete girdi ![]() ![]() Serdengeçti, Töre-Devlet, Ocak, Yeni Düşünce, Yenisey,Alperen yayınları oIarak şimdiye kadar 12 şiir kitabı, bir tane de makalelerinden derlenen nesir kitabı çıktı ![]() 1985 yılından beri gazetecilik yapmaktadır ![]() ![]() 'Allah rızası için girmiştim, Allah rızası için ayrıldım' 30 yılı aşkın bir zaman içinde kitapları baskı üstüne baskı yenilemektedir ![]() ![]() KENDİ DİLİNDEN, KENDİ TARİFİ 'Ebedî kudretin tek sahibinden alınan emir üzerine 1932 yılında dünyaya gelmişim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benimle şiire başlayanlar yalnızlıktan, yardımsızlıktan dökülüp gittiler ![]() Bana gelince: Sağolsunlar, iktidarların ve muhalefetin irikıyım politikacıları, ihtilal cuntacıları, 'bilimsel' cüppeliler, entellektüel züppeler, millî soyguncular, sosyete parazitleri, sermaye sülükleri, zulüm-işkence makineleri, adalet katleden hukukçular, dalkavuklar, üçkağıtçılar v ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dinsizlerin değil, din düşmanlarının, yani İslâm düşmanlarının da az yardımı olmadı ![]() ![]() En uygun zamanda yaşadığıma inanıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evli ve 3 çocuk babasıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Eserleri * Hasan'a Mektuplar (1965) * Eli Kulakta (1969) * Vur Emri (1973) * Kan Yazısı (1978) * Suları Islatamadım (1983) * Beşinci Mevsim (1985) * Dosta Doğru, Akıl Karaya Vurdu (1994) * Yasaklı Rüyalar (2000) * Gökçekimi (2000) * Gerdanlık - I (2000) * Gerdanlık - II (2002) * Parmak İzi (2002) * Yağmur Yerden Yağar (2002) * Anadolu'da Bahar ( 2007 ) * Barış Çağrısı-Dünya Barışına Çağrı Grubu-Meneviş Yayınları(2009) alıntı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|