Cehalet Mazeret Değildir..., Büyük Şirkte... |
|
|
#1 |
|
|
Cehalet Mazeret Değildir..., Büyük Şirkte...TEVHİD'in Aslı Olan Meselelerde Cehalet Mazeret Değildir ![]() Bismillahirrahmanirrahim
![]() "Kıyamet gününde: "Biz bundan habersizdik" demeyesiniz diye Rabbin adem oğullarından, onların bellerinden zürriyetlerini çıkardı Onları kendilerine şahit tuttu ve dedi ki: "Ben sizin Rabbiniz değil miyim?" (Onlar da:) "Evet buna şahit olduk, dediler " (Araf: 172)İbni Kesir dedi ki: "Allah-u Teâlâ, ademoğullarının bellerinden zürriyetlerini çıkararak onları; "Allah-u Teâlâ'nın onların Rabbi ve Meliki olduğuna, O'ndan başka ibadete layık ilah olmadığına şahit tuttuğunu haber vermektedir İşte Allah-u Teâlâ, onları bu fıtrat üzerine yaratmıştır![]() Buhari ve Müslim'in Sahih'lerinde Ebu Hureyre (r a)'den rivayet edilen bir hadiste ALLAH Rasulu (a s) şöyle buyuruyor:''Her doğan fıtrat üzere doğar '' Başka bir rivayette ise:''Bu din üzere doğar Ana babası onu yahudileştirir, hıristiyanlaştırır ve mecusileştirir ''Müslim'in Sahih'inde İyaz İbn Himar'dan rivayet edilen bir hadiste ALLAH Rasulu (a s) şöyle buyuruyor: ALLAH Teala buyurur ki: ''Ben kullarımı muvahhidler olarak yarattım Şeytanlar gelip onları dinlerinden saptırarak uzaklaştırdı, onlara helal kılınanları, kendilerine haram kıldı ve hakkında hiçbir delil indirmediğim halde bana şirk koşmalarını emretti ''(İbn Kesir Tefsiri) |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|