Yardımcı Doçent Olabilme Kriterleri

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yardımcı Doçent Olabilme Kriterleri

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nde ekleme yaptı Buna göre Yardımcı doçentliğe yükseltme kriterleri üniversite senatolarınca belirlenecek

Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre; ilgili yasa ve yönetmelik hükümleriyle öngörülen şartlar dışında; doçentliğe atama ile profesörlüğe yükseltme ve atamalarda ilan edilen bir kadroya başvurabilmek için yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ve Yükseköğretim Kurulu tarafından uygun bulunan asgari kriterleri ve varsa üniversite ya da yüksek teknoloji enstitüsü senatoları tarafından belirlenen ilave kriterleri sağlamak zorunlu olacak

Yardımcı doçentlik ile diğer akademik kadrolara yükseltme, atama ve uzatmalarda kriterler doğrudan yükseköğretim kurumları senatolarınca belirlenecek

Ayrıca yardımcı doçent adaylarının yabancı dilden senatolarca ve ilgili yönetmelikte öğretim elemanları için belirlenen taban puanından az olmayan bir puan almaları zorunlu olacak

Üniversitelerin ilgili yönetim kurulları tarafından belirlenecek olan, yükseltilme ve atanma jürilerinde görev yapacak öğretim üyelerinin, söz konusu yönetmelikte belirtilen asgari nitelikleri sağlamış olmalarına veya ulusal-uluslararası bilimsel düzeydeki çalışmalarıyla alanlarında temayüz etmiş olmalarına özen gösterilecek

(ANKA)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com