![]() |
Elektronik Mühendisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elektronik MühendisiElektronik Mühendisi TANIM Her türlü elektronik alet ve iletişim sistemlerinin planlanması, yapımı, işletilmesi ve geliştirilmesi konularında çalışan teknik elemandır ![]() GÖREVLER Elektronik mühendisinin çalışma alanları çok geniş olduğundan, görevler ve yapılacak işler çalışılan alanlara göre farklılıklar göstermektedir ![]() ![]() ![]() - Yukarıda belirtilen alanlarda kullanılacak elektronik alet ve sistemlerini tasarlar, - Sistemlerin bağlantılarını yapar, - Sistemleri çalıştırır ve geliştirir, - Elektronik sistem ve cihazlarla ilgili araştırma-geliştirme faaliyetlerine katılır, - Üretim aşamalarında kalite kontrolü yapar ![]() KULLANILAN ALET VE MALZEMELER - Ölçü aletleri; avometre, ampermetre, voltmetre, vatmetre, osiloskop, - Bunların dışında uzmanlaşılan alana göre pekçok alet ve ekipmanla çalışır - Bilgisayar ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Elektronik mühendisi olmak isteyenlerin; - Üst düzeyde bir genel akademik yeteneğe sahip, - Fen alanına özellikle fizik konularına ilgi duyan, - Tasarım gücü kuvvetli, yaratıcı, - Dikkatli, sorumluluk sahibi, - İşbirliği halinde çalışabilen, yeniliklere açık kimseler olmaları gerekir ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Elektronik mühendisleri elektronik alet ve cihaz üreten, bunların bakımını yapan fabrikalarda, atölyelerde çalışırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI İşletmelerde otomasyon sürecinin başlaması ve üretimin olduğu her sektörde elektronik sistemlerinin kullanılması nedeniyle, bu mesleğin çalışma alanı geniştir ![]() ![]() ![]() Elektronik Mühendisliği programını bitirenlerden Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını veya Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) işbirliği ile açılan/açılacak pedagojik formasyon programını başarı ile tamamlayanlar Elektronik/Telekomünikasyon Öğretmeni olarak da çalışabilirler ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Meslek eğitimi mühendislik fakültelerinin Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinde verilmektedir ![]() MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Bu bölümlere girebilmek için Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) yeterli "Sayısal (SAY-2)" puan almak gerekmektedir ![]() ![]() ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Bölümün amacı, elektronik konularını gerçek hayata aktarmak ve uygulama alanında uzman eleman yetiştirmektir ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME Bu meslekte ilerleme, yüksek lisans ve doktora eğitimi ile olanaklıdır ![]() ![]() BENZER MESLEKLER: Elektrik, bilgisayar, telekomünikasyon (haberleşme) mühendisliği, BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU - Eğitim süresince şartları uygun olanlar öğrenim kredisi, harç kredisi ve burs alabilirler ![]() - Eğitimi tamamlayanlar kamu kurum ve kuruluşlarında çalışıyorlarsa teknik hizmet sınıfının ücretini alır, zam ve tazminatından yararlanırlar ![]() ![]() - Kendi işlerini kuranlarda ise kazanç değişkendir ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER - İlgili Eğitim Kurumları, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi Bulunan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|