Geçmişte Ve Günümüzde Mba Eğitimi

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Geçmişte Ve Günümüzde Mba Eğitimi

Amerika'da yirminci yüzyılın başlarından beri verilmekte olan MBA eğitimi Avrupa'da ancak 1960'lı yıllarda Londra ve Manchester İşletme okullarının kurulmasıyla başlamıştır MBA önceleri Avrupa'da bir mastır derecesi sayılmış, fakat 1980'lerden sonra ayrı bir terim olarak kullanılmaya başlanmıştır Amerika'da iki yıllık ve full-time olarak verilen MBA programlarının yerine Avrupa'da genelde bir yıllık programlar uygulanmaktadır

Günümüzde çok sayıdaki üniversite ve İşletme Koleji tarafından çok çeşitli MBA programları sunulmaktadır Avrupa'daki bir ve Amerika'daki iki yıllık geleneksel programların yanı sıra, son zamanlarda şirket içi ve boutique MBA gibi yeni MBA programları da geliştirilmiştir Bunların dışında, teknoloji ve hayat tarzındaki değişiklikler, açık ya da uzaktan öğretim, part-time ve hatta akşam okulları şeklinde yeni alternatiflerin ortaya çıkmasına da sebep olmuştur

MBA programları artık gerçekten de uluslararası piyasalarda, özellikle İşletme Okulları ve kolejlerinin açık öğretim uygulamalarıyla verilen eğitim sayesinde global bir ürün haline gelmiş durumdadır Siz de bu derece yaygın ve çeşitli olarak sağlanan MBA programlarından birisine, ilgi ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda katılabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com