![]() |
Ales Başvuruları Başladı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ales Başvuruları BaşladıALES, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 24 Nisan 2011'de 81 il merkezi ile Lefkoşa ve Bişkek'te yapılacak ![]() Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için, ALES'e girmek gerekiyor ![]() Türkiye'de bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyenler de ALES'e başvuracak ![]() ![]() Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla, lisansüstü öğrenimi görmek üzere yurt dışına gönderilecek adayların seçiminde de bu sınavın sonuçları kullanılacak ![]() ![]() ![]() Sınava, bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilecek ![]() ![]() 2011-ALES İlkbahar Dönemine başvuru süresi 16 Mart'ta sona erecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başvuru merkezleri de aynı internet sitesinden duyurulacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sınavda adaylara, sayısal ve sözel bölümden oluşan yetenek testi uygulanacak ![]() ![]() ![]() AA |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|