|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
90 or 10, ederim, kuralı or or okumanızı, tavsiye |
![]() |
90/10 Kuralı//Okumanızı Tavsiye Ederim!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 90/10 Kuralı//Okumanızı Tavsiye Ederim!!90/10 Kuralı//Okumanızı Tavsiye Ederim!! SİBEL KALAYCI Bugün yine tembellik hakkımı kullanıp, kendim yazmak yerine bir dostumdan gelen elektronik postayı sizlerle paylaşmak istiyorum ![]() Yazının gerçekte kime ait olduğunu bilmiyorum ama böylesine güzel bir yazıyı kaleme aldığı, bana yeni bir bakış açısı kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum ![]() 90/10 KURALI Hayatın %10'u,sizin başınıza gelenlerden oluşur ![]() ![]() Ailenizle kahvaltı yapıyorsunuz ![]() ![]() Biraz önce olan bu olay üzerinde hiç bir kontrolünüz yok ![]() Lanet ediyorsunuz ![]() ![]() ![]() Kızınızı azarladıktan sonra eşinize dönüyor ve çay fincanını masanın kenarına çok yakın koyduğu için eleştiriyorsunuz ![]() ![]() Öfkeyle odaya gidiyorsunuz ve gömleğinizi değiştiriyorsunuz ![]() ![]() ![]() Eşinizin işe gitmek için hemen çıkması gerekiyor ![]() ![]() Geç kaldığınız için, saatte 40 km hız sınırlaması olmasına rağmen saatte 80 km hızla gidiyorsunuz ![]() ![]() ![]() İşyerinize 20 dakika gecikmeyle geliyorsunuz ve evrak çantasını evde unuttuğunuzu anlıyorsunuz ![]() Gününüz korkunç bir şekilde başladı! Devam ettikçe kötüleşiyor, daha da kötüleşiyor sanıyorsunuz ![]() ![]() Eve ulaştığınızda eşiniz ve kızınızla olan ilişkilerinizde araya sıkıştığınızı sanıyorsunuz ![]() Sabahleyin nasıl tepki verdiğinize bağlı olarak! Neden kötü bir gün geçirdiniz? A) Çay sebep oldu B) Kızınız sebep oldu C) Polis sebep oldu D) Siz sebep oldunuz cevap "D" şıkkı ![]() Çayın dökülmesinde sizin bir kontrolünüz yoktu ![]() ![]() Olabilecek ve olması gereken ise şöyleydi: Üzerinize çay döküldü ![]() ![]() -Tamam tatlım, bir dahaki sefere biraz daha dikkatli olman gerek, diyorsunuz ![]() Havluyu kaptığınız gibi odaya gidiyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte fark bu: İki farklı senaryo ![]() ![]() ![]() Çok azımız bunun farkındadır ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanlar anlamsız şeyler söyler ve yaparlar ![]() ![]() ![]() ![]() Bu %10'luk kısım tamamen bizim kontrolümüz dışında gerçekleşir ![]() ![]() Olaylara yaklaşımınızla ve nasıl tepki verdiğinize bağlı olarak ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|