Sen Yazilari

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sen Yazilari

Ne garip bir varlıktır şu sen

Ne bereketli, ne bitmez tükenmez bir kaynaktır Bütün şiirler sen diye başlar, sen için gelişir Şarkılar sen’i söyler, türküler sen için yakılır Kitaplar sen için yazılır, düşünceler sen için üretilir Sistemler sen için kurulur, dinler sen için gelir Sen için yaşarız çoğu kez, yüreklerimiz sen için atar

Sen’le birlikte yaşar, sen’le birlikte var oluruz Sen’i etkiler ve sen tarafından etkileniriz Benliğimizin bir ucu, bir yanı sen’dir Sen, hem varlığımızın çekirdeği, hem zarıdır İçimizde sen vardır; sen tarafından kuşatılırız Kendimizi sensiz düşünemeyiz; biz sen’le varız, bütün hesaplarımız sen üzerine kuruludur Sen varlığımızın temelidir Sen’i sever, sen tarafından seviliriz Evet evet, bütün yaşantımızda, tüm varlığımızda sen vardır Sensiz yaşayamayız Sensiz hayat olmaz; sen’ler içinde yaşarız

Kimdir bu sen?

Annemizdir, babamızdır, kardeşimizdir, eşimizdir, çocuklarımızdır, dostlarımızdır, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizdir; ekmek aldığımız fırıncı, süt aldığımız sütçü, alış veriş yaptığımız bakkaldır İçinde yaşadığımız toplum, iletişim ve etkileşim içinde olduğumuzherkestir Dostlarımız, düşmanlarımız, sevdiklerimiz ve nefret ettiklerimizdir

O, anlayan ve anlaşılan bir varlıktır Duygularımızı ve düşüncelerimizi sen’le paylaşırız Hüzünlerimiz, kederlerimiz, sevinçlerimiz ve mutluluklarımız sen’le anlamlıdır Sen’in olmadığı yerde hayat yoktur Kelimeler sen’le vardır Sen, bir gönül, bir ruh, bir akıl, bir bedendir Sen, ben’in sıçrayışı, kendini açması ve aşmasıdır Sen, ben’in ölçüsü, sınırı ve anlamıdır Sen, ben’in sorumluluğu, amacı ve bilincidir; sıcaklığı ve mutluluğudur Sen, ben’in aynası, konusu ve kuralıdır

Ben sen’le vardır, sen’le anlamlıdır Ne garip şeydir şu Sen Ve Gabriel Marcel’e göre en yüce varlıktır, yani tanrı’dır

Vefa TAŞDELEN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com