![]() |
Öfkemi Kontrol Etmek İstiyorum [ 2 ] |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öfkemi Kontrol Etmek İstiyorum [ 2 ]Öfkemi Kontrol Etmek İstiyorum2 Öfke İfade Şekilleri A) Saldırarak İfade Etme Bu ifade şeklinde kişi öfkelendiği kişi veya duruma sözlü ya da fiili olarak saldırır ![]() ![]() ![]() ![]() B) Bastırarak İfade Etme Öfkesini bastırarak ifade edenler öfkelendiklerini belli etmemeye çalışırlar ve öfkelerini içine atarlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() C) Kontrol Ederek İfade Etme Öfkeyi kontrol ederek ifade etmek kendimize ve çevremize zarar vermeden öfkemizi dışa yansıtmak demektir ![]() ![]() ÖFKEYİ KONTROL ETME TEKNİKLERİ A) Fizyolojik Teknikler Öfkeyi kontrol etmede ilk yol fizyolojik olarak kendimizi rahatlatmaktır ![]() ![]() 1) Gevşeme Egzersizlerini Uygulamak Kişi kendisini rahatlamayı biliyorsa öfkelenecek bir durum olduğunda sakinliğini koruyabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2) Spor Yapmak Günlük ya da düzenli olarak spor yapmak üzerinizde biriken enerjiyi boşaltmakta sizlere yardımcı olabilir ![]() ![]() B) Zihinsel (Bilişsel) Teknikler Zihinsel tekniklerin temelinde öfkeye yol açan yanlış düşünme tarzlarını tespit edip bunları düzeltmek ve iç konuşmalarla öfkeyi kontrol altında tutmak yatmaktadır ![]() 1) Zihni Yeniden Yapılandırmak Aşırı öfkeli olan kimseler genelde öfke durumunu doğran davranışı yanlış ve abartılı şekilde yorumlamaktadırlar ![]() - En son olayda seni öfkelendiren neydi? - Bana aptal dedi ![]() - Sana tam olarak ‘sen aptalsın’ mı dedi - Hayır - Ne dedi, peki - ‘Senin bu konuda çok bilgin yok’ dedi - Bu ‘sen aptalsın’ demek mi? - … ![]() ![]() Danışanım burada bir çarpıtma ve abartma yapmış ve arkadaşının cümlesini kendi anlamak istediği gibi anlamıştı ![]() ![]() - Şimdi ben sana diyorum ki ‘senin psikoloji konusunda çok bilgin yok’ ![]() - Hayır ![]() - Ne dedim peki? - Sen bu konuyu yeteri kadar bilmiyorsun dediniz ama arkadaşım bence ‘aptal’ demek istedi ![]() - Bunu nereden biliyorsun? - Biliyorum işte - Öyleyse sen de insanların zihinlerinden geçeni görmek gibi süper bir özellik var, öyle mi? - Yok, yok… - Seni asıl öfkelendiren şey arkadaşının cümlesini abartman ve çarpıtman olabilir mi? - Belki, olabilir… |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|