Güngören’de Hiç Kuşku Yok..

Eski 08-06-2008   #1
su perisi

Güngören’de Hiç Kuşku Yok..

Vali Güler, deliller, geçmişte işlenen olaylar ve olayın meydana geliş tarzının, bölücü terör örgütünü işaret ettiğini ifade ederek, "Bu olayın bölücü terör örgütünce yapıldığına kuşku yok" dedi, ancak propaganda olmaması amacıyla, ’PKK’yı telaffuz etmeyeceğini söyledi

İSTANBUL Valisi Muammer Güler, Güngören’de meydana gelen patlama için, elde edilen deliller, geçmişte işlenen olaylar ve bu olayın meydana geliş tarzının, bölücü terör örgütünü işaret ettiğini ifade ederek, "Bu olayın bölücü terör örgütü tarafından yapıldığına kuşku yoktur" dedi Vali Güler, "Bölücü terör örgütünden kastınız PKK mı?" sorusuna, "Bölücü terör örgütü derken ismini ifade etmek istemiyoruz O isim polis kayıtlarında geçsin Örgüt propagandası anlamına gelecek bir isim telaffuzunda bulunmuyoruz" cevabını verdi

Bilgi düzeltme ihtiyacı

Anadolu Ajansı’na açıklamasında, dün ve önceki gün bazı gazetelerde Güngören’de meydana gelen saldırıyla ilgili yakalanan şahıslar, mensubu oldukları örgüt ve olayla ilgili bazı bilgiler yer aldığını belirten Güler, bu bilgilerin bazılarını düzeltme ihtiyacı duyduklarını söyledi Vali Güler, 2 Ağustos cumartesi gecesi yapılan basın açıklamasında, olayın bütün yönleriyle belirlendiğini ve faillerin büyük bölümünün adliyeye sevk edildiğini kaydetti

Tamamıyla aydınlatıldı

Bazı gazetelerde örgütün kimliği ve zanlıların olay sırasında bulunduğu yerlerle ilgili çarpıtıcı iddiaların yer aldığını belirten Vali Güler, şöyle konuştu: "Olayın eğitim sürecinden bomba düzeninin hazırlanmasına, olay yeri keşfine, bombayı koyan, telefonla patlatan, yardım-yataklık yapan ve buna yardım eden örgüt mensuplarına kadar uzanan geniş bir zinciri vardır Tespitlere göre adliyeye sevk edilen 10 kişinin biri bizatihi bombayı koyan kişidir Diğer kişilerin bir kısmı keşif, bir kısmı yardım-yataklık ve bir kısmı da örgüt üyesi olan şahıslardır Olayla ilgisi olduğu delillerle tespit edilen ve henüz araştırılan kişi veya kişiler de bulunmaktadır Bizim açımızdan bu olay bitmiş değildir" Gözaltına alınanların, gözaltı süreleri dolduğu için adliyeye çıkarıldığını vurgulayan
Muammer Güler, olayın bütün boyutlarıyla aydınlatıldığını, son sözü, yargı makamlarının söyleyeceğini kaydetti

İddialar manipülasyon

Saldırıyla ilgili aranan kişiler olduğunu bildiren Güler, şunları şöyledi: "Bunlar içinde yurt dışı bağlantısı olan, oralarda eğitim gören, sansasyonel eylemler amacıyla ülkemize gelen kişiler de vardır Yurt dışı basını referans verilerek bazı tahminler dile getirilmektedir Bunlar sadece tahminden ibarettir ve amacı konusunda maalesef tarafımızdan da kuşku duyulmaktadır Bir yanıltma, manipülasyon vardır" Emniyet güçlerinin çok titiz bir çalışma yürüttüğünü söyleyen Güler, "Kimin nerede olduğu bilgisine yer verilmedi ama büyük bölümünün yakalandığı söylendi Diğer kişiler halen aranıyor" diye konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com