|  08-21-2012 | #1 | 
	| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Bilkent Üniversitesi Hakkında Bilgiler 

İhsan Doğramacı Eğitim Vakfı, İhsan Doğramacı  sağlık Vakfı ve İhsan Doğramacı  bilim ve Araştırma Vakfı kararıyla kurulmuştur
  Türkiye nin ilk vakıf  üniversitesidir  bilkent adı ´ bilim Kenti´nin kısaltılmasıyla verilmiştir  üniversitenin kuruluş hazırlıkları 1967 yılında Ankara´nın batısında geniş bir arazinin alımı ile başladı  1970 lerin sonları ve 1980 lerin başlarında ise yukarıda sözü edilen vakıflar, bina inşaatlarına başladılar  Şu anda içlerinde Mühendislik  fakültesi,  bilgisayar  merkezi ve  kütüphaneyi barındıran binalar kampusun ilk binalarıdır  Bunları kafeteryalar, öğrenci yurtları, İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu ve Öğrenci Konseyi binaları izledi  üniversite büyüdükçe;  hukuk  fakültesi, İnsani  bilimler ve Edebiyat, İktisadi, İdari ve Sosyal  bilimler, İşletme, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, Fen, Müzik ve Sahne Sanatları  fakülteleri, Konser Salonu, spor salonları, ana, ilköğretim ve ortaöretim düzeyinde okullar, yeni kafeteryalar, yeni öğrenci yurtları, iki  sağlık  merkezi,   Doğu Kampus yüksekokulları binaları ve 5000 kişilik odeon yapıldı
  Ekim 1986 da 386 öğrenci ile eğitime başlayan  üniversite bugün, 9  fakültesi, 2 lisans düzeyinde yüksekokulu, 3 meslek yüksekokulu ve 8 enstitüsü ile 10
  000 öğrenciyi aşmıştır  üniversitede 42 değişik ülkeden gelen çok sayıda uluslararası öğrenci de eğitim görmektedir  
 | 
	|  |   |