Kürşat Yılmaz

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kürşat Yılmaz

12 Eylül öncesinde Ülkücü Gençler Derneği (ÜGD) üyesi olan Yılmaz, sonraki yıllarda çek - senet tahsilatı işine girdi İlk yasadışı işi sahte piyango bileti basmak olan Yılmaz, kısa sürede yakalandı

Yılmaz, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Kalemi'nde çalışan Polis Memuresi Tülay Çetin'le sürpriz bir evlilik yapmasıyla tekrar gündeme geldi İki cinayete karıştı ve cezaevinde bulunduğu dönemde özel izinle evlenen Yılmaz'ın adı ilk olarak Banker Kastelli olarak bilinen Cevher Özden'i ayaklarından kurşunlanması olayında duyuldu

Yılmaz'ın adının karıştığı en büyük olay, 1991'i 1992'ye bağlayan yılbaşı gecesi, Çakıl Gazinosu'nda işlenen Ayanoğlu cinayeti oldu

Yılmaz, "Kısmetim 1" gemisiyle ilgili davada 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Derya Ayanoğlu'nun babası armatör Osman Ayanoğlu'nu adamı Yavuz Kaşıkçı'yı öldürtmek suçundan yakalandı Ancak delil yetersizliğinden serbest bırakıldı 1992'de Kayhan Güvelioğlu'nu öldüren Yılmaz, 19 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı

Bayrampaşa Cezaevi'nden Çanakkale Cezaevi'ne sevkedilen Yılmaz, 1994'te hastaneye giderken firar etti Dört ay sonra yakalanıp yeniden Bayrampaşa'ya konuldu Daha sonra Sinop ve Ünye kapalı, Ünye ve İskilip yarı açık cezaevlerini dolaştı

Kızını kaçıranlardan intikam

Yılmaz, Boldavin Yarıaçık Cezaevi'ne gönderildikten bir süre sonra Devlet Hastanesi'nde tedavi görürken, 14 Şubat 1997'de, yeni evlenen kızı Ülkü Gümgüm, eski nişanlısı kaçak polis memuru Dursun İri ve arkadaşlarınca kaçırıldı

Bu olayın hemen ardından İri'nin iki kardeşinin Gebze'de öldürülmesi, gözlerin yine Yılmaz'a çevrilmesine neden oldu Yılmaz suçlamaları reddederken Dursun İri, Boldavin'de yakalandı İri'nin intikam almaya gittiği öne sürüldü

Yılmaz, Mart 1997'de yargılandığı mahkemede 16 yıl ceza aldığı gün, tedavi görmekte olduğu Boldavin Devlet Hastanesi'nden de kaçtı Polisin firardan bir saat 40 dakika sonra haberinin olması ortalığı karıştırdı

Antalya'nın Kaş ilçesinde yakalanarak Bayrampaşa ve ardından Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Yılmaz, Şubat 1998'da üçüncü kez firar etti Yılmaz'ın firarına Titan yöneticisi Kenan Şeranoğlu'nun yüklü miktarda para vererek yardımcı olduğu öne sürüldü

Yılmaz'ın Kuşadası eski Belediye Başkanı Lütfü Suyolcu'yu öldürtmesiyle ilgili Aydın 1 Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği 16 yıl ağır hapis cezasını az bulan Yargıtay, kararı bozdu

4 kez kaçtı, sonunda yakalandı

Yılmaz, dördüncü kez gerçekleştirdiği kaçış denemesinin sonunda 25 Temmuz 1998'de Bulgaristan'ın Varna kentinde kaldığı otel odasında tekrar yakalandı Varna Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Yılmaz, Varna Kapalı Cezaevi'nde bir süre tutuklu kaldı

17 Nisan 1999'da Türkiye'ye iade edilen ve Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'ne konulan Yılmaz, 15 Temmuz 1999'da Kuşadası eski Belediye Başkanı Lütfi Suyolcu'yu öldüren tetikçi Fırat Erdoğan'ı azmettirdiği gerekçesiyle suç ortağı Yavuz Kaşıkçı'yla birlikte ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

Yılmaz, duruşmada, "Cezaevinde suçsuz olarak yatıyorum Suyolcu'yu tanımam Aynı davada yargılanan Ömer Oral, Alaattin Çakıcı'nın adamıdır Bu komplodur Ben Hepatit C hastasıyım Kendimi acındırmak istemiyorumCinayeti işlettiğim ispatlansın Kellemi veririm Tahliye benim hakkım Benim 3 - 4 trilyonluk servetim var Bu serveti ailemden aldım Niçin 3 - 5 milyar lira için adam öldürteyim" dedi12 Eylül Gregorian Takvimine göre yılın 255 günüdür Sonraki sene için 110 (Artık yıllarda 111) gün var

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com