|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
eğitim, pedagojik, pedagojisi, rastgele |
![]() |
Eğitim Pedagojisi Rastgele Eğitim Mi, Pedagojik Eğitim Mi? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eğitim Pedagojisi Rastgele Eğitim Mi, Pedagojik Eğitim Mi?Rastgele eğitim mi, pedagojik eğitim mi? Eğitim pedagojisinin son yıllardaki çalışmaları sonucunda, her çocuğun kendine özgü öğrenme kabiliyetinin olduğu bilinmektedir ![]() Aynı sınıfta eğitim gören bir grup öğrencilerin bir kısmı -örneğin- matematiksel düşünme kabiliyeti ile farklı bir öğrenme yolu güderken, bir başka grup öğrenci -örneğin- sosyal düşünme kabiliyeti ile çok daha farklı bir öğrenme süreci takip edebilmektedir ![]() ![]() Eğitim pedagojisi, tarihteki birçok önemli şahısların normal eğitim süreci içinde başarısız olmasının önemli özelliklerinden biri olarak bu farklığın fark edilmemesinden kaynaklandığını belirtmektedir ![]() Böylesi bir gerçekten yola çıkan uzmanlar, her çocuğun kendi kabiliyetlerine uygun eğitim sistemlerinin okullarda kullanılmasının etkin öğrenime katkı sağlayacağını belirtmiştir ![]() Böylece, Batılı ülkelerdeki okullar, aşağıdaki öğrenim metodlarından birini kendi öğrencilerine kullanmak üzere müfredatlar oluşturmaktadırlar ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|