|  | Tarihçiler |  | 
|  08-21-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Tarihçilerİbn Haldun Prof  Dr   Kazım MirşanOrd  Prof  Doğu Türkistan'ın İli Nehri üzerindeki Kulca Kentinde, [[4 Temmuz]] [[1919]]'da dünyaya geldi  Zeki Velidi ToganProf  Dr  Ord  Prof  Zeki Velidi Togan (1890 - 1970) 10 Aralık 1890 tarihinde Başkurt ilinde İsterlitamak'a bağlı Küzen köyünde doğdu  Daha ilk medrese tahsilini yaparken bir yandan da özel Rusça dersleri alıyordu  Öğretmen olan annesinden Farsça öğrenmeyi de ihmal etmiyordu  1902 yılında orta tahsil için Ütek'e bulunan dayısı Habib Neccar'ın medresesine gitti  Buradaki öğrenimi sırasında Arapça dersler alarak dil bilgisini geliştirdi  Yusuf HalaçoğluProf  Dr  1949 yılında Adana'nın Kozan kazasında doğdu  1967'de liseyi, 1971 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Tarihi Kürsüsü'nden "Fırka-i İslahiye ve Kozan" isimli lisans tezini hazırlayarak mezun oldu  1974 yılında aynı üniversitede Yeniçağ Tarihi Kürsüsü'nde asistan, 1978 yılında "XVIII  yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nda İskan Siyaseti" konulu doktora tezi ile doktor oldu  1982'de Yardımcı Doçent, Nisan 1983'te de "Osmanlı İmparatorluğu'nda Menzil Teşkilatı ve Yol Halil İnalcıkOrd  Prof  Dünyaca ünlü tarihçimiz Halil İnalcık, 26 Mayıs 1916�da İstanbul�da dünyaya geldi  Çocukluğu hep savaş yıllarında geçen İnalcık, 1924 yılında, ailesiyle birlikte Ankara�ya yerleşti ve ilkokulu burada, Gazi İlkokulu�nda bitirdi  Babası Seyit bey ailesini bırakıp Mısır�a yerleştiği için Halil İnalcık�ı annesi büyüttü  Ortaokulda yatılı olarak Sivas Öğretmen Okulu�na verilen İnalcık, 1932 yılında ise Balıkesir Necatibey Öğretmen Okulu�n Mehmet Fuat KöprülüProf  Dr   Bahaeddin Yediyıldız Doğum Yeri ve Yılı : Kabataş, Ordu ? 1945   Halen Bulunduğu Görev: TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Eğitim-Öğretim: - İlköğretim (Merkez İlkokulu, Gölköy, Ordu), 1956 -Ortaöğretim (Gölköy Merkez Ortaokulu, Ordu Lisesi), 1963 -Lisans , Ankara Üniversitesi, 1967 -Sosyal Tarih Doktorası, Université de Paris IV ? Sorbonne, 1975 Tez Konusu:Institution du vaqf au XVIIIè siècle en Turquie -étude socio-historique -Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti İbn-i KesirProf  Dr   Baymirza HayitProf  Dr   Osman Turan Ziya Nur AksunProf  Dr  Abdülkadir ÖzcanProf  Dr  Ahmet Akgündüz  Matrakçı Nasuh  Ahmed Cevdet PaşaProf  Dr  Şahin UçarProf  Dr  Ahmet Yaşar OcakProf  Dr  Ali İhsan GencerYrd  Doç  Dr  Alaaddin AközProf  Dr  Cevdet Küçük  İbrahim Hakkı Konyalı  Doç  Dr  Necip Hablemitoğlu  Katip ÇelebiProf  Dr  Kemal Çiçek Dr  Şenol KantarcıProf  Dr  Afet İnan  Yasemin Tümer  Doç  Dr  Ufuk Gülsoy  Feridun AtaYrd  Doç  Dr  Vehbi GünayProf  Dr  Zeki Arıkan  Olcay Pullukçuoğlu YapucuProf  Dr  Ergün AybarsProf  Dr  Necmi ÜlkerYrd  Doç  Dr  Mehmet YılmazProf  Dr  Nuri KöstüklüYrd  Doç  Dr  İzzet SakYrd  Doç  Dr  Ruhi ÖzcanProf  Dr  Mustafa Çetin VarlıkProf  Dr  İsmail ErünsalProf  Dr  Mübahat KütükoğluProf  Dr  İsmail Aka  Doç  Dr  Kenan İnan  Doç  Dr  Mehmet Alaaddin Yalçınkaya  Y  Gürkan Ergin  İbrahim SolakProf  Dr  İdris BostanProf  Dr  Oktay Belli  Doç  Dr  Bayram Ürekli | 
|   | 
|  | 
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara | 
| Görünüm Modları | |
|  |