Maliyet Yönetimi

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Maliyet Yönetimi

Maliyet yönetimi adımları; İlk aşama üretim maliyetleri ile ürün maliyet kalemlerini düşürmek Organizasyon maliyetlerini min indirgemek

İlk iki madde standart maliyetler gibi görünsede ikisinin birleşimi bir maliyet yöntemi daha sözkonusu optimal ürün Kavram yeni ama uygulama dünya üzerinde en etkin maliyet yöntemi olarak kullanılıyor Ürün her nekadar karlı olursa olsun dikkat edilecek hususların ilki üretim süreci ardından dağıtım ve tanıtım masraflarını karşılayan satış grafiği Böylece ne kadar karlı olsada diğer üretimleri engelleyen dağıtım içinde kendini kaybettiren ürünleriçıkarmamız gerek

ekonomi-taslak

Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Maliyet yönetimi maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilirMaliyet Üretilen ürünün, meydana gelmesi ve pazarlanabilmesi için kullanılan ara malları ve faktörlerin nakdi ifadesi Mal oluş

Bir işletmenin ürettiği mal ve hizmetler için katlanılan maliyetin genelde iki kaynağı bulunmaktadır Bunlardan birincisi değişken giderler, ikincisi sabit giderlerdir Bu iki gider türünün, üretilen mal birimine düşen payına ortalama maliyet denilir Bir işletmede en son üretilen birimin maliyetine marjinal maliyet adı verilmektedir

Maliyet kelimesi, çeş

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com