|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ankara, devlet, hacettepe, konservatuvarı, üniversitesi |
![]() |
Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet KonservatuvarıAnkara Devlet Konservatuvarı Ankara`da Ankara Türkiye Cumhuriyetinin başkenti ve ikinci büyük şehri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'de eğitim-öğretimle (talim-terbiye) ilgilenen bakanlıktır ![]() müzik ve sahne sanatları Müziğin tanımı tarihsel dönem, bölge, kültür ve kişisel beğenilere bağımlı olarak büyük farklılık gösterir ![]() ![]() ![]() ![]() okulu ![]() Cumhuriyet`in ikinci yılında Çeşitli derecelerde toplu bir şekilde, genel veya özel öğrenim yapılan kurum ![]() ![]() ![]() ![]() Ankara`da müzik öğretmeni yetiştirilmesi amacıyla Musiki Muallim Mektebi açılmasını takiben, Atatürk`ün direktifleriyle müzik ve sahne sanatlarının gelişmesi için, Milli Eğitim Bakanlığı bir konservatuvar kurmak amacıyla 1934 yılında, Berlin`de öğrenci müfettişi olan Cevat Dursunoğlu`nu görevlendirdi ![]() 1935 yılında ünlü besteci Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konservatuvar önce Musiki Muallim Mektebi içerisinde açıldı ![]() ![]() ![]() ![]() 1982 yılına kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı`na bağlı olarak eğiitim veren Ankara Devlet Konservatuvarı, aynı yıl Yüksek Öğrenim Kurumu kapsamına alınarak Hacettepe Üniversitesi`ne bağlanmıştır ![]() Linkler[http://www ![]() ![]() ![]() ![]() Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|