Kiev Ulusal Teknik Üniversitesi |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kiev Ulusal Teknik ÜniversitesiUkrayna Ulusal Teknik Üniversitesi "Kiev Politeknik Enstitüsü" National Technical University of Ukraine "Kiev Polytechnic Institute" Kuruluş tarihi : 1898 Tür Devlet Eğitim dil(ler)i Ukraynaca, Rusça, İngilizce Konum Kiev, Ukrayna Adres Peremogi Cad 37 Kiev, Ukrayna 03056 Ağ sayfası kpiua Türkçe: Ukrayna Ulusal Teknik Üniversitesi "Kiev Politeknik Enstitüsü" (NTUU KPI) (İngilizce: Kiev Polytechnic Institute (KPI)) Okulun resmi adı NTUU "KPI"'dir 1898 yılında kurulan Ukrayna'nın en prestijli ve en büyük teknik üniversitesidir 87 akademisyen, 3200 civarında profesör, çok sayıda öğretim görevlisi, 57000 civarında öğrencisi bulunmaktadır Bu üniversitede yaklaşik 3500 civarında 46 farklı ülkeden yabanci öğrenci eğitim görmektedir Bu üniversitede eğitim görmüş başlıca ünlüler: Dimitri Mendeleyev, Stephen Timoshenko, VKirpichov, EPaton, IBardin, OMikulin, LLuliev, OVinter, BVul, ALulka, VPlotnikov ve digerleridir Universitenin 20 tane egitim fakultesi,9 tane egitim arastirma institusu,12 tane arastirma institusu ve 13 tane bilim bolumu bulunmaktadirTeknik fakulteler disinda ekonomi,filoloji,pazarlama,hukuk fakultesi,dil fakultesi,sosyoloji fakultesi,bioteknoloji ve boienerji,saglik muhendisligi ve spor fakultesi bulunmaktadir(fakultelerin daha ayrintili aciklamasi asagida mevcuttur) KPI universitesinde 3 dide egitim vardirBunlar Ukraynaca,Rusca ve Ingilizcedir KPI yabanci ogrencilere verdigi egitim kalitesi ile cok popular bi universitedirBu universitede gunumuze kadar yaklasik 112 degisik ulkeden 6000 yabanci ogrenci egitim almis ve diplomasini almistir Guvenlik:Yabanci ogrenciler,yerli ogrenci ve calisanlari(50000 civarinda)ozel guvenlik ve devlet guvenligi mevcuttur Bunun disinda ogrenciler icin saglik hizmetlerini yapilan sigorta karsiligi(80 dolar civari senelik)ucretsiz sunmaktadir Universitede ogrencilerin yasami icin yurtlar,spor kompleksi,parklar mevcuttur Üniversitenin Bazı Bölümleri Uygulamali Sistem Analiz Enstitusu -Karar verme entelektuel sistemler -Sistem analizi ve yonetim -Sosyal enformatik Enerji tasarrfu ve enerji alaninda idare enstitusu -Enerji tuketimi elektrik ve mekanik sistemleri -Enerji alaninda idare Makine Muhendisligi Enstitusu -Makinanin dinamigi ve saglamligi -Makine yapimi teknolojisi -Ekipman uretimi -Ozel teknolojiyle maddelerin islenmesi -Demir kesme tezgah ve sistemleri Telekominikasyon sistemleri Enstitusu -Telekominukasyon system ve aglari -Telekomunikasyon teknoloji ve araclari Uygulamali Matematik Fakultesi -Bilgisayar system ve aglari -Proram yazilim muhendisligi Matbaacilik Enstitusu -Matbaacilik teknolojileri -Matbaacilikta kullanilan bilgisayar teknoloji ve sistemleri -Matbaacilik makineleri ve otomotik kompleksleri Kimya Muhendisligi Fakultesi -Bilgisayar entegre edilmis uretim ve teknoloji surecleri -Kimya ve insaat malzeme uretimi duzenlemesi -Cevre korumasi -Teknoloji sureclerinin otomotik idaresi Elektrik Muhendisligi Fakultesi -Elektrik santralleri -Elektrik system ve aglari -Elektrik makine ve cihazlari Enerji Muhendisligi fakultesi -Isi ve enerji uretimi -Nukleer enerjisi Enformasyaon ve Bilgisayar Muhendisligi -Enformasyon yonetim sistemi ve teknolojileri -Bilgisayar system ve aglari -Esnek bilgisayar sistemleri ve robot teknolojileri -Yonetim ve otomotik sistemleri Cihaz yapimi Fakultesi -Dakik aygitlar -Cihaz yapimi teknolojileri -Lazer ile optic ve elektronik cihazlari Fizik Muhendisligi Fakultesi -Fizik madde bilimi -Demir celik uretimi -Ozel metalurji -Demir bilimi -Kompozit vet oz demirleri Radyo muhendisligi -Radyo muhendisligi -Radyo iletisimi,radio ve televizyon yayin cihazlari -Bioteknik ve tip cihaz ve sistemleri Kaynama muhendisligi fakultesi -Kaynama teknoloji ve cihazlari -Kaynama techizatlari Bioteknoloji ve Bioteknik fakultesi -Sanayi bioteknoloji Elektronik Muhendisligi Fakultesi -Fizik ve biotibbi elektronik -Elektronik sistemler -Tasarim enformasyon teknolojileri -Akustik cihaz ve sistemleri -Video,audio ve sinema cihazlari -Telekominikasyon system ve aglari Havacilik ve uzay sistemleri fakultesi -Ucus arac ve kompleksleri yonetim sistemleri -Ucak ve helikopterler Fizik ve Matemetik fakultesi -Fizik -Matematik Tip Muhendiligi Fakultesi -Enformasyon yonetim sistemi ve teknolojileri Idare ve pazarlama fakultesi -Kurulus idaresi -Dis ticaret idaresi -Pazarlama -Sanayii sibernetik -Kurulus ekonomisi Dilbilimleri fakultesi -Filoloji(tercume) Fizik teknik enstitusu -Uygulamali fizik -Enformatik Hukuk fakultesi -Hukuk Sosyoloji fakultesi -Personel idaresi -Sosyal calismalar Beden egitimi ve spor fakultesi -Beden egitimi -Fizik rehabilitasyon KIEV POLITEKNIK UNIVERSITESI EGITIM KURALLARI HAZIRLIK FAKULTESI -KABUL TARIHI 15 AGUSTOS-15 KASIM TARIHLERI ARASIDI(AMA NE KADAR ERKEN GELINIRSE BURAYA O KADAR AVANTAJLI OLURTAHMINI TARIH EYLUL ORTASI GIBI) -EYLULÜN İLK HAFTASI BASLANGIC TARIHIDIR -HAZIRLIK FAKULTESINDE BU SENEDEN ITIBAREN SINAVLAR BUTUN GRUPLARDA AYNI TARIHTE OLUCAK -2 HAFTA SOMESTR TATILINDEN VE UKRAYNA RESMI GUNLERI HARICINDE TATIL OLMUYACAKTIR -DERSLERE DEVAM ZORUNLULUGU VARDIR -ACILAN GRUPLAR ARASINDA ILK 1 AY GRUP VE DIL DEGISMELERI OLUCAK DAHA SONRAKI ZAMANLARDA GRUP DEGISTIRMELERINE IZIN VERILMEYECEKTIR -YASAM YERI YABANCI OGRENCILERE TAHSIS EDILMIS OLAN 6YURT OLUCAKTIR HAZIRLIK FAKULTESI KABUL SARTLARI -25 YASINDAN KUCUK OLMAK(UNIVERSITE EGITIMINI TAMAMLAMIS OLANLAR ICIN 35 YASINDAN KUCUK OLMAK) -LISE MEZUNU OLMAK -SAGLIK LI OLMAK(SAGLIK RAPORUYLA BELGELENECEKTIR) HAZIRLIK FAKULTESI KABUL BELGELERI -LISE DIPLOMASI*** -LISE TRANSKRIP DOKUMU*** -AIDS RAPORU -SAGLIK RAPORU -NUFUS CUZDANI FOTOKOPISI -6 TANE VESIKALIK -1 SENELIK ACIK DONUS BILETI -PASAPORT BU BELGELER ONAYLATILMALI TCRESMI MAKAMLARI VEYA TURKIYEDE BULUNAN UKRAYNA BUYUKELCILIKLERINDENVE BUBELGELERIN UKRAYNACA,RUSCA VE INGILIZCE TERCUMELERI OLMAK ZORUNDADIR LISANS EGITIMI KURALLARI - EYLULÜN İLK HAFTASI EGITIM BASLAMAKTADIR -OKUL UCRETI YARIM YIL VEYA TAM YIL ODENECEKTIR -HER SOMESTERDA IKI SEFER,DERSLERIN NOT VE KANAAT KONTROLU OLACAKTIRHER KONTROLDEN 3 TANE DERSINDEN BASARISIZ OLAN OGRENCI OKULDAN UZAKLASTIRILACAKTIR -SINAV DONEMINDE 3 TANE SINAVI VERMEYEN OGRENCI OKULDAN UZAKLASTIRILACAKTIROGRENCININ BIR DERSIN SINAVINA VEYA KREDISINE 3 KERE GIRME HAKKI VARDIR SINAV TARIHLERI; BUTUN GRUPLA KENDI DERS OGRETMENI ILE SINAV KOMISYONUNDA -1SINIF OKULDAN UZAKLASTIRILMALARDA EGITIME GELECEK SENEDEN ITIBAREN EN BASTAN BASLANIR -DAHA UST SINIFLARDA ISE OGRENCI UZAKLASTIRILDIGI SOMESTERIN BASINDAN EGITIMINE BASLAR -OGRENCI SENE ICINDE SAGLIK SEBEPLERINDEN DOLAYI HEYET RAPORU ALDIKTAN SONRA EGITIMINI BIR YIL DONDURABILIYOREGITIMINE KALDIGI YERDEN VE KONTRAKTINDA BI DEGISIME UGRAMADAN DEVAM EDIYOR -UNIVERSITEDE DEVAM ZORUNLULUGU VARDIR(10 GUN ARKA ARKAYA DERSE KATILMAYAN OGENCIYI OKUL UZAKLASTIRABILIYOR) EGITIM KURALLARINDA KAYNAK KIEV POLITEKNIK UNIVERSITESI YABANCI OGRENCILER DEKANLIGIDIR Main Entrance KPI Main Building KPI Paton Monument Kaynak : Wikipedia |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|