![]() |
Gloomy Sunday(Kasvetli Pazar) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gloomy Sunday(Kasvetli Pazar)Bazı ünlü Avrupa şarkılarının sözlerinden çok daha tuhaf olan garip hikayeleri vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Bu şarkı 1932'nin Aralık ayında Paris'te yağmurlu bir pazar günü besteci Reszo Seress tarafından, kız arkadaşı nişanı attığı gün yazılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seress'in başvurduğu ilk yayıncılar "Sıkıntılı Pazar" ı fazla melankolik olduğunu söyleyerek reddetti ![]() ![]() ![]() ![]() Bu görüş bir kehanet niteliği taşıyordu çünkü şarkı yayınlandığında şarkının hüzünlü tansiyonunun insanları intihara ittiği fikri yaygınlaştı ![]() ![]() ![]() İlk olay 1933 yılında, Budapeşte'de bir kafede oturan bir genç gruptan bu şarkıyı çalmalarını istediğinde gerçekleşti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1930'ların sonlarında "Sıkıntılı Pazar" halktan öylesine bir tepki aldı ki Macar hükümeti şarkının çalınmamasını istedi ![]() ![]() ![]() ![]() Belki de "Sıkıntılı Pazar"la bağlantılı en kederli olaylar onun yaratımından sorumlu olan iki kişinin başına gelmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sunday is gloomy My hours are slumberless Pazar günleri kasvetli, saatlerim uykusuz Dearest the shadows I live with are numberless Sevgilim, birlikte yaşadığım gölgeler sayısız Little white flowers Will never awaken you Ufak beyaz çiçekler, seni asla uyandırmaz Not where the black coach Of sorrow has taken you Özellikle siyah aracın seni götürdüğü yerde Angels have no thought Of ever returning you Meleklerin seni geri vermeye niyetleri yok Would they be angry If I thought of joining you Sana katılmak istemekle onları kızdırmış olur muyum? Gloomy sunday Kasvetli Pazar Sunday is gloomy With shadows I spend it all Kasvetli Pazar; gölgelerde geçiriyorum hep My heart and I have decided To end it all Yüreğim ve ben her şeyi noktalamaya karar verdik Soon there?ll be flowers and prayers That are said I know Yakında mumlar ve dualar olacak, üzücü biliyorum Death is no dream For in death I?m caressin? you Ölüm bir rüya değil, ki onunla ben seni seveceğim With the last breath of my soulI?ll be blessin? you Ruhumdaki en son nefesimle seni kutsuyor olacağım Gloomy Sunday Kasvetli Pazar Şarkı birçok kereler farklı sanatçılar tarafından seslendirilmiş bu linkte ilk sayılabilecek 1933 versiyonu var,buyrun dinleyin ben pek hüzünlenmedim ama itiraf etmeliyim başım bi hoş oldu hipnoz mu ediyor ne? http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|