![]() |
Türklere Göre Günlerin Anlamı |
![]() |
![]() |
#1 |
Gözyaşı
|
![]() Türklere Göre Günlerin AnlamıDünyanın her yerinde olduğu gibi Anadolu'da da günler kendine has yöntemlerle ayrılıyor ![]() ![]() Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Türk Halk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Prof ![]() ![]() ![]() ''Halk Takvimi''nde, günlere iyi ya da kötü özelliklerin yüklendiğini belirten Artun, insanların yaşama biçimleri ve coğrafi yapısıyla yüklenen anlamların, yöreden yöreye, toplumun yaşayışı, inancı, sosyal yapısı, tarihi, ekonomisi ve doğal koşullarına göre yeni ögeler alarak değişip, geliştiğini ifade etti ![]() İnsanların bazı günleri uğurlu, bazılarını uğursuz olarak nitelediklerini anlatan Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GÜNLERE YÜKLENEN ANLAMLAR Prof ![]() ![]() Pazartesi: Bir işe başlanacağı zaman bugün beklenir ![]() ![]() ![]() ![]() Salı: Bugün bir işe başlanmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çarşamba: Çarşamba günü dikiş dikilmez ![]() ![]() ![]() ![]() Perşembe: Perşembe günü erken lamba yakanın ölüsü kalkar ![]() ![]() ![]() Cuma: Cuma namazına kadar çamaşır yıkanmaz, oda kaldırılmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cumartesi: Cumartesi günü elbise kesilmez ![]() ![]() Pazar: Pazar günü çamaşır yıkanır, gezmeye gidilir ![]()
![]() |
Cevap : Türklere Göre Günlerin Anlamı |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]() Cevap : Türklere Göre Günlerin Anlamıtşkler güzel olmuş ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
kezban
|
![]() Cevap : Türklere Göre Günlerin Anlamıüç cuma üstüste yıkanan çocuk ölürmü :S enteresan bir paylaşımdı ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
..coe..
|
![]() Cevap : Türklere Göre Günlerin Anlamıtskkrler ![]()
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|