|  | Gecenin Çocukları |  | 
|  08-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Gecenin ÇocuklarıYaşanmış bir olayı anlatacağım     İsimler tabiki önemsiz olacak  --------------------------------------------------------------------------------------------------- İzel-Çelik-Ercan üçlüsünün "Hey Gidi Karadeniz" şarkısından çakma "Haydi Şimdi Bütün Eller Havaya" şarkısı ataköy marinada ki barda yankılanırken, bardakilerin büyük çoğunluğu pistte ,masada gönüllerince eğleniyordu  Eğlenmeye gelmişlerdi  Kasım ortalarında nispeten soğuk bir günün akşamı için oldukça sıcak hareketli bir geceye varmak üzereydi gün  Kulakların müziğin sesini aşamayan insan seslerini kolayca algılayamadığı ortamda bütünden ikisi bir masada karşılıklı  oturmuş ya müzik sesinin elverdiği ölçüde konuşuyorlardı yada birbirlerine bakarak söylemek istediklerini anlatmaya çalışıyorlardı  Erkeğin başı öne eğikti  Yere bakmayı tercih etmişti  Kız iki kolunu masaya yaslamış,karşısındaki başını eğmiş erkeğe bakıyordu  Bir şey söylemek isteyipte,kelimelerin çıkmadığı yutkunduğumuz zamanlarda ki bakışlardı bunlar  Bir yanı boş , bir yanı çaresiz  Şimdi bardakiler Muazze Ersoy'un "Kal Bu Gece" şarkısına geçmişti  Eğlence olanca hızıyla devam ediyordu  Bütünün ikisi içinse şarkıdaki gibi " Yaşanacak çok şey var bu gece" nakaratı geçerli olmalıydı  Neden sonra kalktılar    "kal bu gece" nakaratına inat,belkide hava almak için dışarı çıktılar,plansız ve farkına varmadan  Ve soğuğa aldırmadan  Erkek elleri cepte,kız gözlerini ondan ayırmadan yanında duruyordu  - Bu senin suçun değil diyebildi titremeye yakın bir ses tonuyla - Ben suç aramıyorum ki    Çaresizliğimdir yandığım  Kız ısrarla bakmaya devam ediyordu,sanki göz kapaklarını hiç kırpmazmış gibi  Yürümeye devam ettiler  - Ben bunu kabul etmiyorum dedi erkek neden sonra iri gözlüklerin ardından bakan gözlere kilitlenip  - Hiçbir zamanda kabul etmeyeceğim  Hiçbir zaman  İri gözlüklerin ardındaki gözler bu sözlerle yere düştü  - Bu hastalık,kabul edip etmeme ile alakası yok  Ben doğuştan beri böyleyim,dokuz ameliyat geçirdim  Bu tedavi olmuş halim  - Bunun için mi vazgeçmeliyim?Düşüncelerini,hayatı sevmeni,beni sevmeni bunun için mi hiçe saymalıyım?Bunu mu istiyorsun benden?Bunları yok saymamı mı? Kız ağlamak istiyordu ama ya çok kuvvetliydi gözyaşlarının dökülmemesi için yada gözyaşları yoktu yanaklarından süzülmediğine göre  - Ben seni hayal meyal görebiliyorum  Ayrıntılarını bile seçemiyorum  Sustu bir müddet  Sonra memnun olmayan ses tonu ile devam etti  - Bu genlerle çocuklarımıda geçecek bir durum  Benim yaşadıklarımı bile bile başkalarına mı yaşatayım?seninde benden istediğin bu mu?Ben kör doğdum bunu biliyorsun  - Gören herkesten daha değerlisin benim için  Bunu konuştuk daha önceleride  - Ben bu halimede şükrediyorum  Işıkları seçebiliyorum artık  Ama 19 yıldır süren tedaviler ve çekilen acılarla oldu bu  Bunun başkalarına geçmesine izin veremem  - Çocuk olmadan da insanlar eş olabilir  Ben bunu göze alabilirim  - sadece çocuk değil,bir markete bile gidip alışveriş yapamıyorum,bana ne para üstü verdiklerini bile anlayamıyorum  Evden dışarı çıkamıyorum  Bu yükü sana yaşatmaya hakkım varmı?Bir gün değil yıllarca sürecek bir süreç bu  Yutkundu ve devam etti  - Seni sevdim,hemde çok  Pişman hiç değilim  Ama bunun sonu yok  İlerisi yok  Bu benim tercihim değil,kaçınılmaz olan bu  Beni eve bırak,kalmak istemiyorum burada  - Tamam gidelim  Bir taksiye el edip çevirdi erkek  Bindiler taksiye  Kız erkeğe bakmaya devam ediyordu,belki tepkisini anlayabilecek bir hayal kıpırtısı görmek ister gibi  Uzun sayılacak bir yoldan sonra evin önünde durdular  Evin ışıkları yanıyor ve camdan kızı bekleyen gözlüklü bir bayan bakıyordu  Durdu erkek  Bu nasıl bir adalet diye düşündü?Böylesi bir durum için ne yapmış olabilirdi bu insanlar?Hayatı görememek cezası için  Kız sanki düşüncelerini okur gibi cevapladı  - Bu senin suçun değil  - Ama cezasını çeken ben oluyorum,daha kötü değil mi? - Diğer seçenek daha kötü olacak  Bana olan içten sevgin ileride nefrete dönüşecek  Bende bunu istemiyorum  Kararımıza uyalım  Erkek kızı dairesinin kapısına kadar bıraktı  - Sana   - Birşey söyleme  İlerde birbirimize,yaşadıklarımıza gölge edecek bir şey söyleme  Herşey zihnimizde son güzelliği ile kalsın  Erkek tekrar başını eğdi  Neden sonra kendini gecenin soğuk rüzgarı altında yürürken buldu  Sanki uzaktan "yaşanacak çok şey var bu gece" çalıyor gibiydi  Yürüdü,karanlıklarda kayboldu  Bir hayal olarak görüntüsü bile kalmadı  Verdikleri sözü tuttular  Bir daha hiç görüşmediler  Belkide "yaşanacak çok şey olan o geceyi "hiç bitirmediler  | 
|   | 
|  | 
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara | 
| Görünüm Modları | |
|  |