Vücut Geliştirme (Tekniklerimden) |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vücut Geliştirme (Tekniklerimden)Merhaba arkadaşlarBu yazımda kilo alarak vücut geliştirmek isteyen arkadaşlar için bazı teknikler paylaşacağım (Kendi deneyimlediğim tekniklerdir) Öncelikle vücut geliştirmeniz de tek bir amaç olmalı o da; Sağlıklı YaşamGösteriş için vücut geliştirmek istiyorsanız hiç okumayın derimAyrıca vücut geliştirme aşamalarında kendinize 'Geliştim' diyerek duraklatmak yerine 'Gelişiyorum' deyin17 Yaşındayken 42 kiloydumYani bildiğiniz çocuk kilosu Güçsüzdüm,sağlıksız ve dirençsizdimDaha sonra vücut geliştirmeye karar verdim ve fitness a başladımFitness dan öğrendiğim bir şey varsa o da para kaybı Evde kendi imkanlarınızla ve beslenmenizle de vücut geliştirebilirsinizŞu an 65 kiloyum fazla değil ama yinede boyumla orantılı ve kendimi daha sağlıklı hissediyorum Öncelikle kilo almak bir çok arkadaşımızın başının belası olmuşturKilo almak için en başta düzenli beslenme ve gün içerisindeki eylemlerinizi düzene sokmak gelirSadece kilo almak bir çok açıdan sağlıksızdırYağ oranınız artar,durduramazsınız kendinizi ve istediğiniz kilonun üstüne çıkarsınız bu da sizi daha uğuşuk,bitkin hale getirirAyrıca bir çok hastalık kilolularda görülmektedirBu yüzden aldığınız kiloların %85'ini kas a dönüştürmelisinizKas vücut direncini arttırır,dinç olmanızı sağlar,güçlü olmanızı sağlarBesinle başlarsak kendi kullandığım günlük besin ve vücut geliştirme grafiğini vereyim: Sabah 06:00-07:00 saatleri arasında aç karna 2 tatlı kaşığı pekmez ve 1 bardak ballı sütArdından 30 mekik 10-15 barfiks,20 şınav (Sabahın bu saatleri vücudunuzun esnek olmasını ve gelişiminin hızlanmasını sağlayacaktır,isteyen arkadaşlar ek olarak dumbell çalışmasıda yapabilirler) 08:00-10:00 saatleri arasında 2 kibrit kutusu büyüklüğünde tam yağlı peynir,bal,zeytin ,yarım veya yarıma yakın ekmek,şekerli çay veya ballı sütArdından 30 mekik 15 barfiks 20 şınav(isteyen arkadaşlar ek olarak dumbell çalışmasıda yapabilirler) 12:00-14:00 saatleri arasında 2 tam pişmiş yumurta 1 kibrit kutusu büyüklüğünde tam yaplı peynir,zeytin,bal,şekerli çay veya sütYemek sonrası 2 tatlı kaşığı pekmez 17:00-19:00 saatleri arası daha çok karbonhidrat içeren besinlerPilav,ekmek,yoğurt,et ve süt ürünleriYemek sonrası tatlı (Şeker hastası olan arkadaşlar için geçerli değildir) ardından 30 Mekik 20:00-22:00 saatleri arasında veya yatmaya yakın 1 bardak ballı süt,2 tatlı kaşığı pekmez (İsteyenler sütün içine bal yerine protein tozu katarak da içebilirler) ardından 30 mekik 20 barfiks 25 şınav (isteyenler için ek olarak dumbell çalışması) Bu zinciri 1 ay uyguladığınız zaman aradaki farkı göreceksinizDumbell çalışması gelişiminizi hızlandıracaktır tabi isteyenler için Ayrıca boy uzatmak isteyen arkadaşlar yüzme ve bacak kas gelişimi yapabilirler Gün içerisinde fazla hareket iyi değildir alınan enerjinizi kas ve yağ olarak depolamak yerine dışarı atmanıza sebep olurBesin zincirini takip etmeden yapılan vücut geliştirme zayıf arkadaşlarda çirkin bir görüntü oluşturacaktırAyrıca vücut geliştiren arkadaşlar hiç bir zaman böbürlenmemelidir Vücut geliştirirken sağlıklı olmak amacıyla yapılan çalışma,böbürlenip,artistlik yapma çalışmasından daha çabuk ve düzgün etki gösterir Ayrıca başlamadan önce mezura yardımı ile kol,ön kol,bilek ve karın ölçülerinizi,kilonuzu not alınız1 Ay sonra aradaki farkı karşılaştırınızBu başlık altında gelişmeleri paylaşabilirsiniz Montague |
Vücut Geliştirme (Tekniklerimden) |
08-20-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vücut Geliştirme (Tekniklerimden)Paylaşım oldukça güzelBen de bu konudan nasibimi aldım bir zamanlar Geçen sene spora gidiyordum Yani fitness salonuna diyeyim daha doğrusu O zaman benim ilk gidişimdi Yani ilk defa bir fitness salonuna gidiyordum Ve dolayısıyla bu konuda tecrübem de yoktu Beni iyi bir şekilde yönlendiren birisi de olmadı Benim kilo problemim vardı Yani kilo alamıyordum Bir kilo bile alsam o gün dışarı gezme amaçlı çıktığımda o kiloyu hemen veriyordum Metabolizma hızlı çalışıyor diye düşünüyorum Ben topu topu 5 ya da 6 aylık bir süreçte fitness salonuna gittim Bu süreç içerisinde bana ideal olarak istediğim vücut şeklini oturtabileceğim söylendi Ve hocamız orada bulunan birtakım tabletlerden kullanmamızı önerdiFakat ben bu duruma tereddüt ederek bakmıştım Her ne kadar sağlık bakanlığı onaylı olduğu söylense de ben o tabletleri kullanmayı göze alamadım Ben zaten sağlık bakanlığı tarafından onaylanan birçok şeyinde aslında pek sağlıklı olduğu düşüncesini taşıyan birisi değilimYani boşu boşuna aslında bir zaman kaybı yaşadım Ancak hala daha kilo alamamaktan yakınıyorumSadece benim için bir tecrübe oldu o salona gidişim |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|