Argıthanı Atatürk İlköğretim Okulu Konya İlgın

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Argıthanı Atatürk İlköğretim Okulu Konya İlgın

Argıthanı Atatürk İlköğretim Okulu Hakkında - Argıthanı Atatürk İlköğretim Okulu Tanıtım - Argıthanı Atatürk İlköğretim Okulu Resimleri - Argıthanı Atatürk İlköğretim Okulu İletişim

Argıthanı Atatürk İlköğretim Okulu Konya Ilgın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Argıthanı Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Argıthanı Atatürk İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Argıthanı Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Argıthanı Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Argıthanı Atatürk İlköğretim Okulu Tarihçesi:

Okulumuz 1968 yılında iki katlı tip projeye göre temeli atılmıştır Ancak tek katı yapılmıştır Okulun yapımı devlet vatandaş işbirliği ile başlamış ve devam etmiştir Torun Mahallesi ve Hüyük Mahallesinde İkamet eden ailelerden aile başına 10 lira toplanarak halk tarafından okul yapımına katkıda bulunulmuştur Okulun temelinde kullanılan taş ve kum iki mahalle sakinlerince imece yoluyla karşılanmıştır Zamanın İç İşleri Bakanı Faruk ŞÜKAN ve Argıthanı Belediye Başkanı Ahmet ÖZ' ün maddi katkıları ile okulun yapımı desteklenmiştir Okulun yapımı iki yıl sürmüş ve 1970 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılmıştır O zamana kadar Argıthanı Cumhuriyet İlkokuluna giden Öğrenciler yeni yapılan Atatürk İlkokuluna devamları sağlanmıştır Okul beş sınıfı bir öğretmenler Odası ve öğrenci tuvaletleri yapılarak hizmete girmiştir Merdiven boşluğunun üzerini örtülmesi ile oluşan oda müdür odası olarak kullanılmıştır 1997 yılında İlköğretimin 8 yıla zorunlu olarak çıkarılması ile başta sınıf sayısında önemli sorunlar çıkmıştır Yerleşim yerindeki 6,7 ve 8 sınıf öğrencileri Argıthanı Cumhuriyet İlköğretim Okuluna devam etmişlerdir Bu uygulama bir takım sıkıntılara sebep olmuştur 2001 yılında okulun üst katının yapılması için gerekli çalışmalar başlamış ve Temmuz 2001 de okulun üst katının yapılmasına valilikten alınan onayla inşaat başlanmıştır Okul inşaatı Devlet Vatandaş işbirliği ile başlamış ve hızla devam etmiştir O yıl Kurban ve Ramazan aylarında halktan ani ve nakdi yardım kabul edilmiştir O zamanın Devlet Bakanı Faruk BAL , Konya Valisi Ahmet KAYHAN ve Belediye Başkanı M Şinasi ARAS inşaatta katkılar sağlamıştır İnşaat kısa bir zamanda bitirilerek Kasım 2001 de Konya Valiliği , İl Milli Eğitim Müdürü Osman GÜÇER , Ilgın Kaymakamı Mehmet KURT Ilgın İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet DİVRİK , Argıthanı Belediye Başkanı M Şinasi ARAS 'ın hazır bulunduğu törenle Konya Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü tarafından törenle açılmıştır Kısa zaman sonra okulun kalorifer sistemi ve aşağı katın pencereleri ve tuvaletlerin yapılması bitirilmiş ve hizmete girmiştir Okulumuzda Tuzlukçu İlçesi Köklüce (Kaha) köyünün bütün öğrencileri taşımalı olarak eğitim ve öğretimlerini sürdürmektedir Bu öğrencilerin yemekhane ihtiyaçlarının giderilmesi için kapalı alanı 175 metrekare olan prefabrik bir yemekhane yapılmış olup Bu yemekhanenin yapılmasında Argıthanı Belediyesi Köklüce Köyü muhtarlığı ve Okulumuzun Okul Aile Birliği katkılarda bulunmuştur 2005 yılında okulumuzun ısınma sistemi değiştirilmiş stokerli kömür kazanına dönüştürülmüştür

Argıthanı Atatürk İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: ARGITHANI ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Argıthanı Kasabası Ilgın/Konya
Telefon Numarası: 3328892013
Faks Numarası:
E-mail Adresi:
Web Adresi: - http://argithaniataturkmebk12tr

Argıthanı Atatürk İlköğretim Okulu Resimleri:

biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com