![]() |
Müddesir Sûresi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müddesir Sûresi20 ![]() (Ey Muhammed!) Şüphesiz Rabbin, senin, gecenin üçte ikisine yakın kısmını, yarısını ve üçte birini ibadetle geçirdiğini biliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 74 - MÜDDESSİR SÛRESİ Mekke döneminde inmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bismillahirrahmânirrahîm 1 ![]() Ey örtünüp bürünen (Peygamber!) 2 ![]() Kalk da uyar ![]() 3 ![]() Rabbini yücelt ![]() 4 ![]() Nefsini arındır ![]() 5 ![]() Şirkten uzak dur ![]() 6 ![]() İyiliği, daha fazlasını bekleyerek (bir kazanç elde etmek için) yapma ![]() 7 ![]() Rabbinin rızasına ermek için sabret ![]() 8,9 ![]() Sûr’a üfürüldüğü zaman var ya; işte o gün çetin bir gündür ![]() 10 ![]() Kâfirler için hiç kolay değildir ![]() 11 ![]() Beni, yarattığım kişiyle başbaşa bırak ![]() 12,13 ![]() Ona bol mal ve gözü önünde duran oğullar verdim ![]() 14 ![]() Kendisine alabildiğine imkanlar sağladım ![]() 15 ![]() Sonra da o hırsla daha da artırmamı umar ![]() 16 ![]() Hayır, umduğu gibi olmayacak ![]() ![]() 17 ![]() Ben onu dimdik bir yokuşa sardıracağım ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|