08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dumlupınar İlköğretim Okulu Besni Adıyaman
Dumlupınar İlköğretim Okulu Hakkında - Dumlupınar İlköğretim Okulu Tanıtım - Dumlupınar İlköğretim Okulu Resimleri - Dumlupınar İlköğretim Okulu İletişim Bilgileri

Okulumuzun açilis tarihi resmi belge olmadigindan dolayi bilinmemektedir Açilis tarihi daha çok rivayete dayanmaktadir Okulumuzda ögrenim görmüş büyüklerimizin rivayetine göre harf ikilabindan önce eski yazi ile ögrenim görmekteyken, okul ögretmeni iki-üç ay ortadan kaybolur Ögrenciler, ögretmenlerinin tayninin çiktigini zanneder Oysa ögretmen bu zaman zarfindan sonra tekrar gelerek, okul ögrenimine kaldigi yerden yeni harflerle devam eder Bu rivayetten de anladigimiz kadariyla okulumuzun tarihi 1923’lü yillara kadar dayanir Bununla beraber okulumuzun ilk resmi belgesi 1928-1929 egitim-ögretim yilindaki ögrencilere verilen diploma tutnagidir Okulumuz, Asagi Sehir denilen eski Besni’den egitim-ögretime baslayip sehrin zamanla yukari tasinmasindan sonra okulumuz da 1938 yilinda birkaç sube olmak sartiyla simdiki binasina tasinmistir O tarihten günümüze kadar egitim- ögretimine bu binada devam etmektedir Ülkemizde egitim-ögretimin hizla ilerlemesiyle Besni’mize birçok okul açilmis olup okulumuz kendi binasi ile sinirli kalmistir 1999’da büyük bir tamirat gören okulumz bir bodrum kat olmak üzere üç katta olusmaktadir Bunun yaninda bir müdür, iki müdür yardimcisi, 28 ögretmen ve 620 civarinda ögrenci ile egitim-ögretime tam hiz devam etmektedir
Okulumuz sabahçı ve öğlenci olarak ikili öğretim yapmaktadır Okulumuzda 11 derslik, 1 Anasınıfı, 1 BT Sınıfı, 1 Fen Laboratuvarı, Teknoloji Tasarım Sınıfı, Spor Odası, Öğretmenler Odası ve İdare Odaları bulunmaktadır
Dumlupınar İlköğretim Okulu Adıyaman Besni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Dumlupınar İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Dumlupınar İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v s spor dallarındaki başarıları, Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz
Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: DUMLUPINAR İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: DUMLUPINAR MAH BAYKARA CAD NO :2 BESNİ / ADIYAMAN
Telefon Numarası: 4163181049
E-mail Adresi: Bilgi Yok
Web Adresi: http://www besnidumlupinar meb k12 tr/
Kaynak : webrehberi biz - www meb gov tr
Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
|
|
|