Valiler İlköğretim Okulu Didim Aydın

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Valiler İlköğretim Okulu Didim Aydın

Aydındaki İlköğretim Okulları Hakkında - Valiler İlköğretim Okulu Tanıtımı - Aydın Didim'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Valiler İlköğretim Okulu Resimleri - Valiler İlköğretim Okulu Hakkında

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 1993 yılında Aydın Valiliğinin sağladığı kaynaklarla 11 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır İlçemizde açılan ilk İlköğretim Okulu olma özelliğini taşımaktadır Dönemin Milli Eğitim Bakanı Sn Nahit Menteşe tarafından 15101993 tarihinde açılışı yapılmıştır Fiilen eğitim öğretime başlaması ise 25101993 olmuştur

Okulumuzun inşaatı tamamlandıktan sonra ilgililer tarafından dönemin Aydın Valisi'ne, adının okula verilmesi önerilmiş ancak Sn Vali Lütfü Tuncel bu öneriyi kabul etmeyerek Aydın'da görev yapan bütün valilerin katkısını belirtmek üzere Valiler olsun diyerek, okulumuzun adına Valiler İlköğretim Okulu koymuştur

Eğitim Öğretime açıldığı 1993-1994 öğretim yılında 1 kademe 5 sınıf, 2 kademe 3 sınıf olmak üzere toplam 8 sınıfta 182 öğrenciyle 3'ü kadrolu 2'si geçici görevli olmak üzere toplam 5 sınıf öğretmeni 4 branş öğretmeni ile birlikte toplam 9 öğretmenle eğitim öğretime başlayan okulumuzun gelişimi aşağıdaki şekilde olmuştur

1999-2000 eğitim öğretim yılında oluşturulan kalite kurulu OGYE (Okul Gelişimi Yönetimi Ekibi) okulun geleceğe yönelik fiziksel gelişimi, personel ve velilerimizin zihinsel olarak hazırlanması amacıyla yaptığı planlamanın sonucu olarak aşağıdaki çalışmalar gerçekleştirilmiş yada sürdürülmektedir Velilerimizle yapılan toplantılarda, yapılacak çalışmalar konusunda velilerimiz bilgilendirilerek destekleri sağlanmıştır

Okul Aile Birliği, Koruma Derneği ve velilerimizin iş birliği ile okul bahçesine bir kantin binası yapılmıştır

Tüm sınıfların MLO (Müfredat Laboratuar Okulları) standartlarına uygun bir hale getirilmesi için tüm çalışmalar sürdürülmektedir Eğitim öğretim süreçlerinin ve personel niteliklerinin yükseltilmesi amacıyla kurum içinde hizmetiçi eğitim etkinlikleri yapılmış ve yenileri planlanmaktadır

Okulumuzda kurulmuş olan Bilgi Teknoloji Sınıfından (Bilgisayar Laboratuarı), bilgisayar dersleri dışında İngilizce derslerinde de yararlanılmakta ve tüm öğretmenlerin Bilgisayar Laboratuarını kullanabilmesi amacıyla açılan kurslar devam etmektedir Ayrıca eğitim öğretimde İnternet Hizmetlerinden yararlanılmaktadır

Sınıflarımızda eğitimin görsel olarak yapılabilmesi için tüm teknolojik araçlardan yararlanılması amacıyla, sınıfların bir bölümünde VCD, TV, tepegöz bulunmakta, bulunmayan sınıfların ise laboratuarda bu araçlardan yararlanması sağlanmaktadır Dersle ilgili CD, video kasetleri ve tepegöz slaytları yeterli sayıda bulunmakta ve tüm sınıflar tarafından bir program dahilinde mevcut araçların en verimli şekilde kullanılması sağlanmaktadır

Öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda becerilerini geliştirmek amacıyla bir resim atölyesi, bir iş atölyesi, bir fen bilgisi laboratuarı ve spor alanı bulunmaktadır

2001-2002 öğretim yılı sonucunda okulumuzun önemli bir ihtiyaci olan çağdaş yapıda büyük seminer ve toplantı salonu oluşturulmuştur

Okulumuz öğrencileri katıldıkları sportif, kültürel ve sanatsal etkinliklerde önemli başarılar elde etmektedir Tüm çalışmalar sonucunda; Valiler İlköğretim Okulu 2001-2002 öğretim yılında Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Eğitim bölgesi / Yerleşim alanında" en başarılı kurum olarak belirlenmiş ve başarı belgesi ile onurlandırılmıştır Çalışmalarımız bu gününde aynı heyecanla sürmektedir
Okulumuzun Vizyonu
Bizler:
Öğretmen, öğrenci, velilerimiz ve çevremizle birlikte birbirine bağlı, eşit haklara sahip büyük bir aileyiz Sevgi, güven ve huzur dolu bir ortamda endişeden uzak, evimiz olan okulumuzda;
- Bilgiye ulaşmayı ve onu kullanmayı bilen
- Her gün daha iyiyi bulmak için çalışan
- Her üyesinin kendisini özgün, etkili, nitelikli ve değerli hissettiği
- Bireylerin içinde mutlu olduğu, üyesi olmaktan gurur duyduğu ve her alanda lider bir okul olmak;
İstiyoruz
Okulumuzun Misyonu
Bu okulda;
- Üstün nitelikli, motivasyonu yüksek, görevine tutkun bir takım olmak
- Söylemde ve eylemde bir amaç birliği içinde olmak
- Her ortam ve düzeyde kişiler arası diyaloğu ve etkili iletişimi geliştirmek
- Öğrencilerin, ailelerin ve toplumun gereksinimlerini karşılamak
- Eğitim anlayışını ve uygulamalarını öğrencilerin gereksinimlerine göre dönüştürmek ve geliştirmek
- Tüm bireylerin mutlu olduğu bir ortamı sağlamak
- Evrensel değerlere sahip, üretken, uyumlu, sorgulayan ve sorunlara çözümler üretebilen bireyler yetiştirmek
- Atatürk ilke ve devrimlerini özümseyen ve savunan, ülkesini seven, koruyan ve yücelten bir nesil yetiştirmek
için varız

Valiler İlköğretim Okulu Aydın Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Valiler İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Valiler İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Valiler İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Valiler İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: VALİLER İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: ÇAMLIK MAHALLESİ 442 SOKAK

Telefon Numarası: 2568136085

Faks Numarası: 2568131261

E-mail Adresi : 329072@mebk12tr

Web Adresi: Valiler İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com