Fatih Mehmet İlköğretim Okulu Konak İzmir

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fatih Mehmet İlköğretim Okulu Konak İzmir

Fatih Mehmet İlköğretim Okulu Hakkında - Fatih Mehmet İlköğretim Okulu Tanıtım - Fatih Mehmet İlköğretim Okulu Resimleri - Fatih Mehmet İlköğretim Okulu İletişim

Fatih Mehmet İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

Okulumuz İzmir ili Konak İlçesine bağlı olup, 1 Kadriye Mahallesindedir
Okulumuz iki cepheli olup, ön cephesi 715 sokak,No:24, arka cephesi ise 702 sokak No:47 35270- Konak/İZMİR adresine sahiptir

ÇEVRE EĞİTİM ÖĞRETİM DURUMU;
Okulumuzun bulunduğu Kadriye Mahallesi 1877-1878 (93 Harbi) Osmanlı-Rus savaşına kadar bir yerleşim merkezi olarak görülmez, ancak 1900 yılından sonra yöre gittikçe kalabalıklaşmaya başlar 1912 Balkan Savaşından sonra Rumeli Muhacirleri ile 1950�den sonra Bulgaristan, Yugoslavya, Yunanistan ve Romanya�dan gelen muhacirlerin yerleşmesi ve çeşitli illerimizden gelenlerle mahalle büyümüş ve bugünkü durumuna ulaşmıştır 1 Kadriye Mahallesinde yöre halkı 1910-1915 yılları arasında okulları olmadığı için Alvanos ve Kumune okullarından daha sonra da Namazgah okullarından yararlanmışlardır 1915 yılından sonra yöre halkına Eşrefpaşa İlkokulu, 1928 Yılında Zafer İlkokulu, 1931-1932 Yıllarında İnkılap İlkokulu, 1953 yılında Çimentepe İlkokulu ışık kaynağı olmuştur

OKULUMUZUN YAPILIŞI;
Okulumuzun devlet tarafından yapımına 1955 yılında başlanmış ve 1956 yılında bitirilerek hizmete sunulmuştur Okulumuz zamanına göre hayli büyük iki katlı taş bina olarak çevre halkının hizmetine sunulmuştur Okul Binası 772 Metrekare taban alanına sahip olup iç kullanım alanı 2973 metrekare olarak yapılmış, 2003 yılında tamamlanan ek bina ile kullanım alanı genişletilmiştir

OKULUMUZUN ADI VE AÇILIŞI;
Okulumuz 1956 yılında zamanın Başbakanı Adnan MENDERES (1899-1962) tarafından KONAK FATİH MEHMET İLKOKULU adı ile eğitim-öğretime açılmıştır Okulumuz adını, dünya tarihine yeni çağın kapılarını İstanbul�u fethederek açan Osmanlı İmparatorluğu�nun Yedinci Padişahı olan ve dünyaca ünlü Türk Fatih Sultan Mehmet�e (1432-1481) itafen Fatih Mehmet İlkokulu olarak almıştır

OKULUMUZUN YAPISI VE BÖLÜMLERİ;
Okulumuzun bahçesinde 1985 yılında tuvaletler, 2002-2003 yılında ise Ek Bina yapılmıştır Okul binası yapı türü olarak Eski Bina yığma taş, ilave edilen bina ise betonarmedir
13 derslik, 1 Anasınıfı, 1 Fen Laboratuar, 1 Bilişim Teknolojileri Sınıfı, 1 Kültür ve Sanat Salonu, Müdür Odası, 2 Müdür Yardımcısı Odası, Memur, Rehberlik Hizmetleri, Hizmetli ve Öğretmenler Odası bulunmaktadır

Fatih Mehmet İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bulunduğu İlçe: Konak
Okulun Telefonu: (0232) 2620637
Okulun Faksı:
Okulun Adresi: 715 SkNo:24 Kadriye Mah Çimentepe
Okulun Web Adresi: konakfatihmehmetmebk12tr
Okulun E-Posta Adresi: fatihmehmet5@hotmailcom
Okulun Müdürü:
Okulun Ulaşım Bilgileri:
Metropol İçi / Dışı : İçi
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Fatih Mehmet İlköğretim Okulu Resimleri :

biz - okulwebmebgovtr - wwwmebgovtr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com