Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, cesur, ilköğretim, izmit, kocaeli, okulu, refik, yarbay

Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulu Bilgileri İzmit Kocaeli

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulu Bilgileri İzmit Kocaeli

Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulu Hakkında - Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulu Tanıtım - Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulu Resimleri - Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulu İletişim

Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulu Kocaeli İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulu Tarihçesi:

Karaağaç İlköğretim Okulu ; Okulumuz şuanda Kınalı-Sakarya otoban yolunun kuzeyinde, İzmit'in kuzeydoğusunda, Yeşilova Mahallesinde ahşap olarak iki derslikli bir yapı şeklinde mahalle halkı tarafından yapılmıştırBu okul 1970-1971 eğitim öğretim yılında açılmıştır Okul ihtiyacı karşılayamadığı için 1974 yılında okulun yerine iki katlı beş derslikten oluşan yeni bir bina Devlet tarafından yaptırılarak, 1974 Kıbrıs Barış Harekatında şehit Düsen Yarbay Refik Cesur'un adı verilmiştir

1990 yılında Kınalı-Sakarya Otoyolu okulun bulunduğu yerden geçince okul binası yıkılarak yerine bugün eğitim gördüğümüz 3 katlı beton binanın iki katı yapılarak 5 derslik 2 daire oda 1 çok amaçlı salondan oluşan bina Eğitim- öğretim 1990 yılında başlamıştır 1993 yılında Okulun ortaokul bölümünü açmak İçin Devlet –Vatandaş işbirliği ile bu binanın 3katı yapılmış 8 derslik 2 daire 1 anasınıfı ve 1çok amaçlı salondan oluşan bina haline gelmiş olup 1994-1995 eğitim –öğretim yılında ilk öğretim okuluna dönüşmüş ve1996-1997 öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir

17 ağustos 1999 deprem sonucu bina hasar görmüş eğitim öğretim yapılamayacak hale gelmiştirBu zor şartlarda da okul bahçesine çadır kurarak eğitime devam edilmiştir Ekim 1999 Protestan Kilisesi tarafından 8 derslikli ve 4 idari odadan oluşan 600 metrekare alanı kaplayan prefabrik bina yapılmış, bu binanın iç donanımı ve temeli ise Almanya’da yaşayan Hikmet KURAL ‘ın Almanya’da topladığı yardımlar ve Almanya’da öğretmen olarak çalışan Serap KARANFİL ‘in göndermiş olduğu yardımlarla yapılmıştır

Mart 2000 yılında daha önce Türkiye’de yaşamış İsrailliler (Türkiyeliler birliği) tarafından 8 derslik, iki idari oda ve 1 salondan oluşan ahşap binayı yapmışlardır Bu binanın yapım organizesini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üstlenmiştir 2000 yılında depremde hasar gören betonarme bina da onarılmıştır

Öğrenci sayısının artması nedeniyle 24 derslikli binanın yamına 2011/2012 eğitim öğretim yılında başlanmış ve inşaatı halen devam etmektedir

Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: YARBAY REFİK CESUR İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Yeşilova MahBekirpaşa Izmit
Telefon Numarası: 2623224443
Faks Numarası: 2623251289
E-mail Adresi:
Web Adresi: -

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr

Okul hakkında daha fazla bilgi için:

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com