08-20-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Atatürk İlköğretim Okulu Nevşehir Hacıbektaş
Atatürk İlköğretim Okulu Nevşehir Hacıbektaş Tanıtım - Atatürk İlköğretim Okulu Nevşehir Hacıbektaş İletişim - Atatürk İlköğretim Okulu Nevşehir Hacıbektaş Hakkında - Atatürk İlköğretim Okulu Nevşehir Hacıbektaş Tarihçesi - Atatürk İlköğretim Okulu
Okulumuz Tarihçesi
Okulumuz 1923 Yılında, şu anda Hacıbektaş'ta Cuma Camii'nin yanındaki tek katlı kerpiçten inşa edilmiş toprak damlı bir binada Eski Türkçe ile eğitim ve öğretime başlamıştır 1928 Yılına kadar üç yıllık olarak bu binada eğitim ve öğretime devam etmiştir 1928-1929 Öğretim yılında şimdiki özel idare binasının bulunduğu yerde tek katlı altı derslikli okula taşınarak Kurtuluş Mektebi adını almış ve beþ öðretmenle öğretime devam etmiştir 1928-1929 Öğretim Yılında 8 KIZ, 129 ERKEK TOPLAM=137 Öğrenci sayısına sahipti 1949-1950 Öğretim yılına kadar bu binada eğitim öğretime devam edilmiştir 1950-1951 Öğretim Yılında şimdiki Hacıbektaş Etnografya Müzesinin bulunduğu yerde inşa edilen tek katlı çatılı altı derslikli binada öğretime başlanmıştır 1950-1951 Öğretim Yılında 66 KIZ, 211 ERKEK TOPLAM=277 Öğrenci 5 Öğretmen 1 Baş Öğretmen ile eğitim öğretime devam etmiştir 1965 Yılında tek katlı 8 derslikli şimdiki okul binasına taşınmış, 16 Öğretmen ile çift öğretimle eğitime başlamıştır 1966 yılında aynı binanın üzerine ikinci kat çıkılarak derslik sayısı 12'ye çıkarılmıştır Öğrenci mevcudu 528'e ulaşmıştır 1982-1983 Öğretim yılında KURTULUŞ İLKOKULU olan okulumuzun adı ATATÜRK İLKOKULU olarak değiştirilmiştir 1984 ve 1997 Yıllarında Cumhuriyet ve Hacıbektaş İlköğretim Okullarının açılmasıyla öğrenci ve öğretmenlerin bir bölümü bu okullara gönderilmiştir 1997 Yılında bütün Türkiye'de sekiz yıllık zorunlu temel eğitime geçildikten sonra Okulumuzun adı ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU olarak değiştirilmiştir 1999 Yılında okulumuza 8 derslikli ek bina derslik sayımız 20'ye yükselmiştir
Vizyonumuz
Her yeni düşünce bir uygarlığın; her eğitimli insan çağdaş ve güçlü bir Türkiye'nin müjdecisidir Geleceğin Türkiyesi'ni güneş gibi aydınlatmak, yıldızlar kadar yükseltmek ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak, bilimin yolunda yürümek için elele vermek Atatürk ilkelerinin yolunda, milli eğitimimizin temel amaçları doğrultusunda milli ve manevi değerlerimize bağlı, aydın fikirli, çağdaş düşünceli sorumluluk duygusu gelişmiş, kendine güvenen 21 Yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına, ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda öğrenci yetiştirmek için varız
Misyonumuz
Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş, çağdaş, demokratik lider özelliklerine sahip, okuduğu okula bağlılık duygusu gelişmiş ve laik gençler yetiştirmektir Bu çerçeveden hareketle biz, öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak; onların bilgili, yetenekli ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine zemin hazırlamak ve onlara 21 yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU
Tel: 0 (384) 441 31 14
Faks: 0 (384) 441 31 14
kaynak :webrehberiz biz
|
|
|