İmkansız Hayatlar - İsmail Hayri Cem |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İmkansız Hayatlar - İsmail Hayri Cemİmkansız Hayatlar - İsmail Hayri Cem Kitabın künyesi İmkansız Hayatlar (Darüşşafakalıların Anıları 1873-1950) İsmail Hayri Cem Kalkedon Yayıncılık / Anı Dizisi Türkçe 55 s -- 2 Hamur-- Ciltsiz -- 16 x 24 cm ISBN : 9786055679378 2010 Kapak Tasarımı : Semiha Şahin Hazırlayan : İsmail Hayri Cem Kitap hakkında Ne zaman eski okulumdan içeri girsem, çocukluk anılarımın etkisi altında kalır, içime bir anlatılmaz çocuksu duygu ezikliği siner Ramazan geceleri sahurdan sonralara dek koşup oynaştığımız serin salonun yeşil boyalı, siyah çizgili sütunlarına kapanıp, doya doya ağlamak gelir içimden Ne oldu o günlerimiz, nerde o arkadaşlarımız? Şimdi biz nerelerdeyiz? Ya boş çekenler? Hiç onları unutamıyorum Boş çekenler hep aklımda 1926'da Darüşşafaka'nın giriş sınavını biz yüz çocuk kazanmıştık Aklımda kaldığına göre okula 30 çocuk alacaklardı Bahçede, merdiven dibinde kur'a çekiliyordu Çocuklar gelip, elini torbaya sokuyor: "Boş!" "Boş!" Boş çekenler, boynu bükük, küskün, dargın dönüp gidiyorlardı, ağlıyorlardı İlk doluyu ben çekmiştim Şimdi düşünüyorum, acı acı düşünüyorum! Ya boş çekseydim? Belki okuryazar bile olamazdım, şimdi yoktum Bütün bir hayat, bir kâğıdın üstünde "boş" yada "dolu" yazılı olmasına bağlı Boş çeken çocuklar ne oldular, neredeler? -Aziz Nesin- (Tanıtım Bülteninden) Kitap kapağı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|