![]() |
Yıldızeli, Sivas Eğitim Düzeyi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yıldızeli, Sivas Eğitim DüzeyiEğitim Düzeyi İlçede nüfusun %54'i ilkokul, %27'i ortaöğretim, %12'i yüksekokul mezunudur ![]() ![]() Okullar HACKED Yıldızeli Meslek Yüksek Okulu 14 ![]() ![]() ![]() ![]() Yıldızeli Çok Programlı Lisesi Yıldızeli ÇPL 1952 yılında halk tarafından yapılan binada 1953-1954 öğretim yılında Yıldızeli Ortaokulu olarak zamanın Sivas Valisi Necati İLTER tarafından eğitim öğretime açılmış, 1975-1976 öğretim yılında bünyesinde lise açılarak adı Yıldızeli Lisesi olarak değiştirilmiştir ![]() ![]() Halen Genel Lise ve Kız Meslek Lisesi programlarında karma eğitim-öğretim devam etmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilişim teknolojiler bölümü web adresi:www ![]() ![]() www ![]() ![]() ![]() www ![]() ![]() ![]() ![]() email:yildizelicpl@gmail ![]() ![]() ![]() Yıldızeli İmam Hatip Lisesi Okul 1970 yılında İmam Hatip Lisesi yaptırmak amacı ile kurulan İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği â??nin çalışmaları sonucunda 1976-1977 öğretim yılında tamamlanarak eğitim-öğretime açılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Toplam 20 dersliği bulunan okulun, 10 dersliği dershane, 4 dersliği fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar laboratuarı olarak kullanılmaktadır ![]() ![]() ![]() Yavuz Fahrettin Arar Çok Programlı Lisesi İşadamı Fahrettin Arar tarafından yaptırılarak 1997 yılında eğitim ve öğretime açılan okulda, genel lise ve elektrik bölümleri mevcuttur ![]() 2002-2003 öğretim yılında genel lise kısmında 147, elektrik bölümünde 50 olmak üzere toplam 197 öğrenci ve 14 öğretmenle eğitim ve öğretime devam etmektedir ![]() İlçede 1 YİBO 32 İlköğretim okulu ve 66 Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu mevcut olup 406 derslikte 298 sınıf ve 138 branş öğretmeni ile eğitim öğretime devam etmektedir ![]() İlköğretim okulu bulunmayan yerleşim birimlerindeki öğrenciler Pamukpınar YİBO ile Çöte, Yavu, Direkli ve Atatürk İlköğretim okullarında taşımalı eğitimle öğrenimlerine devam etmektedir ![]() YILDIZELİNİN KÖYLERİNE AİT WEB SİTELER Yakup Köyü Web sitesi : Doğanlı Köyü Web sitesi : Yıldızeli Haberleri sitesi : Yıldızeli belde ve köyleri İl: Sivas â? İlçe Merkezi: Yıldızeli Beldeler: Güneykaya | Kalın | Kavak | Kümbet | Şeyhhalil | Yavu Köyler: : Ağçalı | Akçakale | Akkoca | Akören | Akpınar | Akpınarbeleni | Alaca | Altınoluk | Arslandoğmuş | Aşağıçakmak | Aşağıekecik | Avcıpınarı | Bahçebaşı | Bakırcıoğlu | Banaz | Başköy | Bayat | Bedel | Belcik | Belpınar | Buğdayören | Büyükakören | Cizözü | Cumhuriyet | Çağlayan | Çırçır | Çobansaray | Çöte | Çubuk | Çukursaray | D ![]() ![]() Sivas İlçeleri: Akıncılar | Altınyayla | Divriği | Doğanşar | Gemerek | Gölova | Gürün | Hafik | İmranlı | Kangal | Koyulhisar | Suşehri | Şarkışla | Ulaş | Yıldızeli | Zara Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|