Yıldızeli, Sivas Eğitim Düzeyi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yıldızeli, Sivas Eğitim DüzeyiEğitim Düzeyi İlçede nüfusun %54'i ilkokul, %27'i ortaöğretim, %12'i yüksekokul mezunudur Geri kalan nüfusun %5'i okur-yazar, %2'si okur-yazar değildir![]() Okullar HACKED Yıldızeli Meslek Yüksek Okulu 14 12 1994 tarihinde kurulan yüksekokul, ilk olarak 1998-1999 eğitim öğretim yılında Bahçe Ziraatı ile Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı programlarına öğrenci alarak eğitim ve öğretime başlamıştır 2006-2007 eğitim-öğretim yılında İşletme,Muhasebe,Pazarlama,Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Sekreterlik ve Bahçe Ziraatı programlarında 680 öğrenci ile öğrenime devam etmektedir![]() Yıldızeli Çok Programlı Lisesi Yıldızeli ÇPL 1952 yılında halk tarafından yapılan binada 1953-1954 öğretim yılında Yıldızeli Ortaokulu olarak zamanın Sivas Valisi Necati İLTER tarafından eğitim öğretime açılmış, 1975-1976 öğretim yılında bünyesinde lise açılarak adı Yıldızeli Lisesi olarak değiştirilmiştir 1995-1996 öğretim yılında Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne bağlanarak Yıldızeli ÇPL olmuş, bünyesindeki ortaokul, Atatürk İlköğretim Okulu ile birleştirilmiştir![]() Halen Genel Lise ve Kız Meslek Lisesi programlarında karma eğitim-öğretim devam etmektedir Yıldızeli Çok Programlı Lisesi 14 derslik, 2 fizik ve 1 kimya laboratuar , 2 bilgisayar laboratuarı 1 mikroişlemci laboratuarı, ulaştırma bakanlığı tarafından yapılan 15 Bilgisayarlık bilişim teknolojileri sınıfı vardır Ogretmenleri Bölüm şefi: Adem Uzun Bünyesinde bilişim teknolojileri bölümü ve çocuk gelişimi bölümü bulunmaktadır Cocuk gelişimi bolümü hala gelişememişdir Fakir ama gururlulardır web adresleri![]() ![]() Bilişim teknolojiler bölümü web adresi:www yildizelibtb comwww yildizelicpl k12 trwww yildizelicpl meb k12 tremail:yildizelicpl@gmail com-------------------yildizelicpl@yildizelicpl k12 trYıldızeli İmam Hatip Lisesi Okul 1970 yılında İmam Hatip Lisesi yaptırmak amacı ile kurulan İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği â??nin çalışmaları sonucunda 1976-1977 öğretim yılında tamamlanarak eğitim-öğretime açılmıştır 115 öğrenci ile eğitime başlayan okulun öğrenci sayısı hızla artmaya devam edince 1981-1982 yılında ek bina hizmete girmiştir Daha önce dernek mülkiyetinde iken 25 08 1977 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmiştir 1984-1985 yılından itibaren DPY öğrenci almaya başlamış okul binasının üst katı pansiyon olarak kullanılmıştır 1996 yılında mevcut pansiyon binası hizmete girmiş ve halen 200 öğrenci kapasitesi ile hizmet vermektedir![]() Toplam 20 dersliği bulunan okulun, 10 dersliği dershane, 4 dersliği fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar laboratuarı olarak kullanılmaktadır 2000-2001 yılından itibaren bilgisayar destekli eğitime geçilmiş olup, fizik, kimya, biyoloji laboratuarında dersler uygulamalı olarak işlenmektedir Okul, 2007-2008 öğretim yılında 253 öğrenci, 21 öğretmen, 4 idareci ile eğitim-öğretime devam etmektedir![]() Yavuz Fahrettin Arar Çok Programlı Lisesi İşadamı Fahrettin Arar tarafından yaptırılarak 1997 yılında eğitim ve öğretime açılan okulda, genel lise ve elektrik bölümleri mevcuttur ![]() 2002-2003 öğretim yılında genel lise kısmında 147, elektrik bölümünde 50 olmak üzere toplam 197 öğrenci ve 14 öğretmenle eğitim ve öğretime devam etmektedir ![]() İlçede 1 YİBO 32 İlköğretim okulu ve 66 Birleştirilmiş Sınıflı İlköğretim Okulu mevcut olup 406 derslikte 298 sınıf ve 138 branş öğretmeni ile eğitim öğretime devam etmektedir ![]() İlköğretim okulu bulunmayan yerleşim birimlerindeki öğrenciler Pamukpınar YİBO ile Çöte, Yavu, Direkli ve Atatürk İlköğretim okullarında taşımalı eğitimle öğrenimlerine devam etmektedir ![]() YILDIZELİNİN KÖYLERİNE AİT WEB SİTELER Yakup Köyü Web sitesi : Doğanlı Köyü Web sitesi : Yıldızeli Haberleri sitesi : Yıldızeli belde ve köyleri İl: Sivas â? İlçe Merkezi: Yıldızeli Beldeler: Güneykaya | Kalın | Kavak | Kümbet | Şeyhhalil | Yavu Köyler: : Ağçalı | Akçakale | Akkoca | Akören | Akpınar | Akpınarbeleni | Alaca | Altınoluk | Arslandoğmuş | Aşağıçakmak | Aşağıekecik | Avcıpınarı | Bahçebaşı | Bakırcıoğlu | Banaz | Başköy | Bayat | Bedel | Belcik | Belpınar | Buğdayören | Büyükakören | Cizözü | Cumhuriyet | Çağlayan | Çırçır | Çobansaray | Çöte | Çubuk | Çukursaray | D Sarıkaya | Danaören | Danişment | Davulalan | Delikkaya | Demircilik | Demiroluk | Demirözü | Dereköy | Dikilitaş | Direkli | Doğanlı | Emirler | Erenler | Esençay | Eşmebaşı | Fındıcak | Geynik | Gökçeli | Gökkaya | Gündoğan | Halkaçayır | Hamzaşeyh | Ilıca | İğdecikler | İğnebey | İncetaş | İslim | Kadı | Kadılı | Kale | Kaman | Kapaklıkaya | Kapu | Karacaören | Karakaya | Karakoç | Karalar | Karaleylek | Kargın | Kavakdere | Kayalıpınar | Kerimmümin | Kıldır | Kırkpınar | Kıvşak | Kızılköy | Killik | Kiremitli | Konaközü | Küçükakören | M Sarıkaya | Menteşe | Merkezyeniköy | Mumcuçiftliği | Nallı | Nevruz | Nevruzyaylası | Ortaçakmak | Ortaklar | Sandal | Sarıçal | Sarıyaprak | Sarıyar | Selamet | Seren | Söğütpınar | Subaşı | Tat | Tayalan | Topulyurdu | Töngel | Üyük | Üyükyaylası | Yağlıdere | Yakacıkçavuşlu | Yakupköy | Yassıkara | Yaylagöze | Yeniyapan | Yeşilalan | Yılanlıkaya | Yiğitler | Yolkaya | Yukarıçakmak | Yukarıekecik | Yusufoğlan | Yuvalıçayır | YücebacaSivas İlçeleri: Akıncılar | Altınyayla | Divriği | Doğanşar | Gemerek | Gölova | Gürün | Hafik | İmranlı | Kangal | Koyulhisar | Suşehri | Şarkışla | Ulaş | Yıldızeli | Zara Kaynak : Wikipedia |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|