Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
152mm, m10, m1938, obüs, tarihi, üretim

152-Mm Obüs M1938 (M-10) Üretim Tarihi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

152-Mm Obüs M1938 (M-10) Üretim Tarihi

Üretim tarihi

M-10 modeli 1939 yılında Plant No 172 adlı fabrikada üretime alındı Yıl sonuna kadar 4 tane üretilen toptan, 1940 yılında 685 adet ve 1941 yılında ise 833 adet daha üretildi Bir modeli KV-2 taarruz tankında kullanıldı Bu topun namlusu daha kısaydı ve adı 152-mm tank obüsü M1938 (M-10T) idi
Savaşın sona ermesi ile topun seri üretimine son verildi Ekteki kritikler bunun sebeplerinden bazılarıdır:

M-10 tümen için çok ağır ancak kolordu içinse yeterli güçten yoksundu
Üretimi esnasında bazı problemler bulunuyordu
Savaşın savunma evresinde bazı özelliklerden yoksundu

Ancak bu şikayetler akla bazı soruları getiriyor: Savaşın sonlarına doğru aynı kalibreye sahip 152-mm obüs M1943 (D-1) birçok topçu kolordusunda kullanıldı Üretim yüzdesi büyüyerek çoğalıyordu Savaşın ilk yıllarında Kızıl Ordu saldırı savaşı yaptığında savunma gücü bilinmeyen obüs yeri geldiğinde bu görevi de başarıyla yaptı Tarihçi M Svirin bu konuyla ilgili aşağıdaki sebepleri de ortaya atmıştır:

Top traktörlerinin bu topu çekmek için yeterli güce sahip olmaması
Tamirinin güç olması
Taşıma sehpası için çeliğe ihtiyaç duyuluyordu
Sovyet kolordu fabrikaları daha üst düzey istekleri yerine getirmekten bu obüsün üretimini azalttı

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com