Balıkçılık Balıkların Değerlendirilmesi

Eski 08-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balıkçılık Balıkların Değerlendirilmesi




Balıkların değerlendirilmesi
Balıkçıların yakaladığı balıklar çeşitli biçimlerde değerlendirilir Taze olarak tüketilecek balıklar, ya kıyıya gelir gelmez müşterilere satılır ya da buzlarla kasalara yerleştirilerek iç bölgelere gönderilir Balıklar dilimlendikten ya da fileto çıkarıldıktan sonra dondurularak özel ambalajlar içinde satılır Özellikle sardalye, orkinos (tonbalığı), hamsi ve sombalığı konserve olarak işlenir
Bazı ülkelerde ringa, morina ve mezgit tütsülenerek saklanır Türkiye'de torik denen iri palamutlar iyice temizlenip tuzlanarak lakerda yapılır Uskumru ise tuzlanıp güneşte kurutulduktan sonra çiroz halinde tüketilir Hamsi gibi bazı balıklar pişirilip öğütülerek un haline getirilir Balık unu çiftlik hayvanları için yem olarak ya da gübre olarak kullanılır
Bazı balık türlerinin pullarından yapay inci ve sedef yapılır Köpekbalığı ve morina derisi çanta, ayakkabı ile eldiven yapımında kullanılır; ayrıca tutkal elde edilir Morinanın karaciğerinden çıkarılan yağ, ilaç sanayisinde değerlendirilir

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.