Anadolu Üniversitesi Bağlı Birimler |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Anadolu Üniversitesi Bağlı BirimlerBağlı BirimlerAnadolu Üniversitesi Kütüphanesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Mühendislik Mimarlık Fakültesinin bulunduğu 2 Eylül Kampüsü ise kent merkezine 5 kilometre uzaklıktadır Anadolu Havaalanı da bu kampüstedir Bunun yanında Porsuk Meslek Yüksekokulu, yine şehir merkezinde; Bilecik Meslek Yüksekokulu, Bilecik Gülümbe Kampüsünde; Bozüyük Meslek Yüksekokulu ise ilçe merkezindeki kendi binalarında eğitim vermektedirler Anadolu Üniversitesi, üçü uzaktan öğretim sistemi uygulayan 12 fakültesi, 6 yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı, 4 meslek yüksekokulu, 9 enstitüsü, 27 araştırma ve uygulama merkezi ile 15 araştırma-geliştirme-uygulama birimiyle evrensel üniversite değerlerine sahip Türk yükseköğretiminde ilklere imza atmış bir üniversitedir Bu ilklerin başında, uzaktan öğretim sistemini hayata geçirmenin başarısı gelmektedir Bugün uzaktan öğretim yapan üç fakültenin toplam öğrenci sayısı 1 milyonun üstündedir Bu sistemin geliştirilmesinde gösterilen başarı, birçok ülke tarafından örnek alınmaktadır Kaynak : Wikipedia |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|