Tuzlukçu, Konya [B]Köyler[/B] |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tuzlukçu, Konya [B]Köyler[/B]KÖYLER ÇÖGÜRLÜ Ilçeye en yakin köy olup 5 km mesafededir Eski adi "Menlik" tir 113 kisinin yasadigi köyde temel geçim kaynagi tarim ve hayvanciliktir Köy halki eski Bulgaristan göçmenlerindendir Köyde okul mevcut olmasina ragmen tasimali egitim yapilmaktadir![]() ERDOGDU Ilçeye uzakligi 12 km'dir 200 haneli köyde 502 kisi yasamaktadir Halk Bulgaristan göçmeni olup köyün 1 800 dekar merasi vardir Temel geçim kaynagi tarim ve hayvanciliktir Köyde cami, saglik ocagi, tarim kredi kooperatifi, postane, 6 derslikli okul ve ögretmen lojmani mevcuttur Ögrenci azligindan kapali olan okulda 1 ve 2 kademe ögrencileri Aksehir'e tasinmaktadir![]() GÜRSU Düz bir ovada kurulu, ilçeye 6 km uzaklikta 197 kisinin yasadigi, 400 dekar merasi olan küçük bir köydür Köyde eski Rus Kazaklari yasadigindan "Kazak Köyü" de denmektedir Halen kilise kalintilari mevcuttur Egitim-Ögretim Merkeze tasimali olarak yapilmaktadir![]() KONARI Köy genis bir yerlesime sahiptir Ilçeye uzakligi 15 km olup nüfusu 769'dur 3003 dekar merasi mevcuttur ve baslica geçim kaynagi halicilik, tarim ve hayvanciliktir Köyde 128 ögrenci ile 1 ve 2 kademe egitim yapilmaktadir![]() KORASI Ilçeye uzakligi 18 km olan köy Bozdag eteklerinde kurulmustur Nüfusu 1 110 kisidir Baslica geçim kaynaklari arasinda tarim ve hayvanciligin yanisira baska köylerde tarim isçiligi yapmakta yer alir Okul faaliyettedir![]() KÖKLÜCE Ilçeye uzakligi 23 km olup nüfusu 338'dir Eski ismi "Kaha" dir Köyde saglik ocagi olmasina ragmen personeli yoktur Egitim-Ögretim Aksehir'e tasimali olarak yapilmaktadir![]() KUNDULLU Köy Gavur Daglari eteklerinde kurulmus olup ilçeye uzakligi 16 km ve nüfusu 701'dir 2360 dekar merasi mevcuttur ve yine geçim kaynagi tarim ve hayvanciliktir Köyde 2 adet cami ve saglik ocagi mevcut olmasina ragmen saglik ocaginin personeli yoktur Egitim-Ögretim 1 kademe köyde 2 kademe Merkeze tasimali olarak yapilmaktadir![]() MEVLÜTLÜ Aksehir-Yunak yolu üzerinde kurulu köyde 326 kisi yasmakta ve 1 200 dekar merasi bulunmaktadir Ilçeye uzakligi 15 km'dir Köyde cami ve personeli olmayan saglik ocagi mevcuttur Egitim-Ögretim Merkeze tasimali olarak yapilmaktadir![]() PAZARKAYA Aksehir-Yunak yolu üzerinde kurulu köyde 19 kisi yasmaktadir Göçmen vatandaslarimizin olusturdugu köy Ilçeye 8 km'dir Egitim-Ögretim Merkeze tasimali olarak yapilmaktadir![]() SUBATAN Ilçeye uzakligi 10 km olup nüfusu 108 kisidir Egitim-Ögretim Merkeze tasimali olarak yapilmaktadir Temel geçim kaynagi tarim ve hayvanciliktir![]() TURSUNLU Ilçeye uzakligi 20 km'dir Düz bir ovada kurulu köyün nüfusu 227'dir 1 672 dekar merasi vardir Egitim-Ögretim Ilgin Ilçesi Çavusçu Kasabasina tasimali olarak yapilmaktadir![]() Kaynak : Wikipedia |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|