Type 96 |
08-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Type 96Type 96 Genel Özellikler Ülke Çin Halk Cumhuriyeti Tipi / Görev türü tipi/görev türü Kökeni / Menşei kökeni/menşei Üretici üretici Tasarımcı tasarımcı Prototip prototip Hizmete Giriş hizmete giriş Hizmetten Çıkış hizmetten çıkış Durumu durumu Başlıca Kullanıcılar başlıca kullanıcılar Diğer Kullanıcılar diğer kullanıcılar Üretim Dönemi üretim dönemi Üretim Sayısı üretim sayısı Teknik Özellikler Tasarım Maliyeti tasarım maliyeti Birim Maliyeti birim maliyeti Taban Tasarım taban tasarım Değişimleri / Türevleri değişimleri/türevleri Mürettebat mürettebat Uzunluk uzunluk Yükseklik yükseklik Genişlik 345 m Tekerlek / Palet Açıklığı tekerlek/palet açıklığı Boş Ağırlık boş ağırlık Yüklü Ağırlık yüklü ağırlık Azami Hız azami hız Harekat Menzili harekat menzili Depo Kapasitesi depo kapasitesi Motor motor Motor Gücü 1000 hp (750 kW) Güç / Ağırlık Oranı güç/ağırlık oranı Süspansiyon Donanımı süspansiyon donanımı Zırhı ? Ana *****ı 125 mm smothbore top Diğer *****ları diğer *****ları ***** Donanımı ***** donanımı Type 96 Çin Halk Ordusu'nca kullanılan ikinci nesil ana muharebe tankı'dır Temelinde Type 85-III tankı esas alınmıştır 1997 yılında Çin Halk Ordusu envanterine girmiştir 2005 yılı itibariyle 1,500 ila 2,000 arasında Type 96 şuan ordu tarafından kullanılmaktadır Çin Halk Ordusu tarafından üretilen tanklar 3 nesildir İlk nesil tanklar Sovyet yapımı T-54/55 ten kopyalanmış ve Çin tarfından T-59 olarak üretilmiştir İkinci nesil Type 80 ile başlamış T-88 ve T-96 farklı firmalar tarafından yapılsa da China North Industried Corporation NORINCO tarafından desteklenmişlerdir Üçüncü nesil tanklar ise Type 98 ile başlamış ve değişiklikler yapılarak Tpe 99 modeline ulaşılmıştır Kaynak : Wikipedia |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|