Mirahmet Köyü Karakoçan Elazığ

Eski 08-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mirahmet Köyü Karakoçan Elazığ

Mirahmet Köyü Karakoçan - Mirahmet Köyü Hakkında - Mirahmet Köyü Tanıtımı -Mirahmet Köyü Resimleri

Köy Muhtarı: Bilgi Yok

Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi Yok

Elazığ

Bilgiler

Nüfus 151 (2000)

Koordinatlar

Posta Kodu 23600

Alan Kodu 0424

Yönetim

Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi

İl Elazığ

İlçe Karakoçan

Web Sitesi

Mirahmet, Elazığ ilinin Karakoçan ilçesine bağlı bir köydür

Tarih

Köy ismini Köyün Kurucusu ve ağası olan Mir Ahmet isimli kişiden almıştır Köyün Kürtçe ismi Mirahmedan´a Zülfikar´dır

Ekonomik Durumu

Köyde tarıma elverişli topraklar mevcuttur Bu topraklarda buğday, arpa, nohut, fiy ve ayçiçeği ekimi yapılmaktadır Sulak arazide ise sebze meyve ekimi yapılmakta; diğer bir kısmı ise kavak, söğüt, elma, armut, kiraz, erik, dut vs ağaçları dikilmektedir

Köyde hayvancılık da yapılmaktadır Özellikle büyükbaş hayvancılık yapılmaktadır Bunun yanında kümes hayvanları da beslenmektedir Ancak bunlar köylünün ihtiyacını karşılamak için yapılmaktadır Ticari nitelikte değildir

Köyde bağcılık da yapılmaktadır Önemli bir üzüm bağı mevcut olup bu bağlardan pekmez, şerbet, pestil üretilmektedir Ne yazık ki şarap üretilmemektedir

Köyün nufusunun bir kısmı Avrupa'nın çesitli ülkelerinde işçi olarak çalışmaktadırlar Dışarıda kazanılan ve tasarruf edilen paranın bir kısmı köye yatırılmakta, bu sebeple köy kalkınmakta ve ekeonomisi gelişmektedir Köyde ticari anlamda bir işletme ya da kuruluş bulunmamaktadır

Eğitim ve Öğrenim

Köyde ilköğretim okulu mevcut olup 5 sınıfa kadar eğitim vermektedir Öğrenciler zorunlu temel eğitimlerini taşımalı olarak Başyurt İlköğretim Okulunda tamamlamaktadırlar Köyün eğitim ve öğretim durumu iyiye doğru gitmektedir

Kültür

Köyün en güzel yemeği gövmedir (Kürtçe: kıllor) Hamurdan yapılan bu yemek önce fırında pişirildikten sonra, kapak şeklinde kesilir ve içindedeki hamuru içinden çıkartıp, güzelce yoğulduktan sonra içine konup üzerine şerbet ve yoğurt dökülüp servise sunulur Diğer yemekler: Lortek, sir av, isot-tı kutandi, lortek, Balcan ı kutandi, girmiya dö, girmiya şir, gimiya niskan vs

Coğrafya

Elazığ iline 96 km, Karakoçan ilçesine 20 km uzaklıktadır

İklim

Dört Mevsimin yasandığı bir iklime sahiptir

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007

2000 151

1997 152

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

1984 - günümüze Nurettin Yildirim

Altyapı bilgileri

Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı veya sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

Kaynak:Vikipedi Özgür Ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com