![]() |
Bitlis Şiirleri - Bitlis İle İlgili Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bitlis Şiirleri - Bitlis İle İlgili ŞiirlerBitlis şiiri, Bitlisle ilgili şiirler Burası Bitlis Burası Bitlis anam, Yığdırmış kar,çiçeklerini dağlara Yığdırmış yollara ![]() Yollar özlem dolu, Yollar gurbettir anam, Uzanır da uzanır batıya doğru ![]() Alsa derim anam, Alsa da götürse yollar beni, Bursa'nın çam kokulu dağlarına Götürse derim ![]() Bırakamam çocuklarımı, Özlemi içimde bastırırım tüm gücümle Efsaneler diyarı memleketimin Buram buram Anadolu kokan, Yoksul kenti, Acımasız kışı Olanca soğuk,olanca karı Ve çocukları, Sevgi yürekli çocuklarımı Bırakamam! Burası Bitlis anam, Çocuklarımın giysileri yırtık, Poturları delik Kızarmış soğuktan kulakları İne bata kar yığınlarına basarken ayakları Dudaklarında sımsıcak bir türkü Alabildiğine güzel,alabildiğine coşkulu Seviyorum anam, seviyorum bu çocukları ![]() Burası Bitlis anam, Hani beş minaresi türkülere işlenen Hani,renkli giysileriyle dupduru taptaze folkloru Hani,sevgi dolu yarınların özlemiyle tutuşan, İnsanları kardaş,insanları bacı Anadolum bağrına basmışsa bir kez Bir kez basmışsa yürekten Bırakamam çocuklarımı Bırakamam, içimde büyüse de özlem ![]() (1982,Bitlis) Serap Tepedelen Bir Tatvandı Birde Sen Bir tatvan havasıydı seni benden alan Bir Tatvan rüzgarıydı kasırgaya dönüşen Bir cennet konusuydu teninden gelen Yanık bir şarkıydı sazımdan dökülen Nasıl bir şeydiki bu seni bana çeken Bir Tatvan yağmuruydu toprağı kokan Bir Tatvan seliydi duygularımı gölüne gömen Bir Tatvan şarkısıydı dudağımda biten Bir Tatvan unutkanlığıydı aklıma gelmeyen Bir Tatvandı birde sen ![]() ![]() ![]() Bir Tatvan sabahıydı güneşsiz gelen Bunlardı beni sana mahkum eden Bir Tatvan kavgasıydı sonu ölümle biten Bir Tatvan toprağıydı seni benden alan Bir Tatvan düşüncesiydi saçlarımı bembeyaz eden Bir Tatvan sefasıydı sonu acıyla biten Bir Tatvan gecesiydi iyi geceler demeni beklemem Bir Tatvan gülüydü baharı haber veren Sönmeyen bir ışıktı dağlarda yanan Bir Tatvan özlemiydi sana duyulan Bir Tatvandı birde sen ![]() ![]() ![]() Muhsin Tunç |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bitlis Şiirleri - Bitlis İle İlgili ŞiirlerBitlis'i Dinliyorum İstanbul'u dinliyormuş Orhan Veli, gözleri kapalı! Önce hafiften bir rüzgâr esiyormuş; Yavaş yavaş sallanıyormuş, Yapraklar ağaçlarda; Uzaklardaymış çok uzaklardaymış Sucuların hiç durmayan çıngırakları; İstanbul'u dinliyormuş Orhan Veli, gözleri kapalı! Ve ben de Bitlis'i dinliyorum, gözlerim kapalı mı bilmiyorum! Önce hafiften bir ezan sesi yükseliyor; Yavaş yavaş uyanıyor şehir; Uzakta mı yakında mı belli değil Kesilen çam ağaçlarının haykırışları; Bitlis'i dinliyorum, gözlerim kapalı mı bilmiyorum! Bitlis'i dinliyorum, gözlerim kapalı mı bilmiyorum! Tatvan'dan gelen dalga seslerini duyuyorum Biraz kızıyor, biraz bağırıyor ve biraz da öpüyormuş gibi; Adilcevaz´da güneş öpüyor Süphan'ı Ahlat'ta selamlıyor mezarlıkları, biraz hüzünlü sanki; Bitlis'i dinliyorum, gözlerim kapalı mı bilmiyorum! Bitlis'i dinliyorum, gözlerim kapalı mı bilmiyorum! Hizan'da birbirleriyle sevişen dağlara bakıp Mutki'de Ermenilerden kalma kiliseyi selamlıyorum Ve akıyorum kaymak gibi düz Güroymak'a! Bitlis'i dinliyorum, galiba gözlerim kapalı! Bitlis - 29012007 Emre Altun |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bitlis Şiirleri - Bitlis İle İlgili ŞiirlerKış Ve Bitlis Kar yağdı, yollar daraldı Bitlis'te! Uzun soğuk bir kış, tadıdır hayatın Bitlis'te! Bitlis'in yokuşlarından çıkmaya yürek gerek! "Açamam ben bu yolu, amca! Kırılıyor kürek!" Dağlar sarmış Bitlis'i, kavuşmak istiyor beş minareye Uzun, soğuk bir kış günü, yollar buz, gel çıkalım kaleye! Şimdi çarşıya yaklaşıyorum! Usul usul geliyor gürültü! Çarşıda her tarafta insan, kaybolmuş beyaz örtü Her tarafı doldurmuş minareler, camiler! Kışın bir başka güzel eski çeşmeler! Dağ, kar, soğuk, yokuş, buz ve bir de ben Kimse hesabını sormasın bu kışın, Bitlis'ten! Bitlis - 2007 Emre Altun |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|