![]() |
Sağlıklı Kalp İçin Yiyecek Önerileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlıklı Kalp İçin Yiyecek ÖnerileriKeyifli ve sağlıklı sofralar için ailece toplanmak tabii ki en iyisi ama yenecek gıdalar da çok önemli! Kalp sağlığınız için elma, ceviz, susam tohumu, somon balığı ve fasulyeyi sofranızdan eksik etmeyin ![]() ![]() Kalbinizi sağlıklı tutmak için çiğ balık ya da bulması zor sebzeler yemeniz gerekmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() Bu meyve, kötü kolesterole mucizevi şekilde iyi gelen fenolik bileşenleri açısından oldukça zengindir ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() Beş gün boyunca düzenli olarak günde üç yemek kaşığı susam tohumu tüketen kadınların total ve kötü kolesterollerinin düştüğü görüldü ![]() ![]() ![]() 3 ![]() Araştırmalar, günde yaklaşık 30 gram ceviz tüketmenin, kalp rahatsızlığına yakalanma riskini, yüzde 60 gibi yüksek bir oranda azalttığını gösteriyor ![]() ![]() ![]() 4 ![]() Bunlar gibi yağlı balıklar, kalbi koruyan Omega 3 yağ asitleri açısından zengindir (cıva ve PCB bu balıklarda düşüktür) ![]() ![]() 5 ![]() Lif zengini olan fasulye çeşitleri, kalp hastalıklarına yol açan 'C reaktif protein' seviyesinin düşmesine yardımcı olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genç damarların sırrı kabakta saklı Kabak ; sinirlerinizin ve kaslarınızın iletişime geçmesini sağlayan potasyum açısından çok zengindir ![]() ![]() Kalbin ve böbreğin düzgün çalışmasını sağladığı için de tansiyonu düzenlemeye yardımcı olur ![]() ![]() Küp küp doğranmış bir kap kabak; 900 miligram potasyum içerir ve günlük 3 bin mg tüketmenizi tavsiye ettiğimiz bu mineralin bir kısmını lezzetli yoldan almanızı sağlar ![]() Kabağın kalorisi çok azdır ve lif açısından zengindir ![]() ![]() Yağlı yemeklere hafifleten öneriler Bazen enfes bir yemeği form koruyan bir lezzete dönüştürmek son derece basittir ![]() ![]() BLENDIRDA PÜRE YAPIN Sostaki fazla suyun kaynayarak yok olmasını sağlayın ![]() ![]() Pasta yaparken tereyağı yerine elma sosu, kuru erik ya da muz koymayı deneyin ![]() ![]() Sebzeleri blendırda püre haline getirin ![]() ![]() ![]() YANMAZ TAVA KULLANIN Yanmaz tavalar ve ızgaralar, yemeklerinizi daha az yağla pişirmenizi sağlar ![]() ![]() Baharatlarınızı henüz tazeyken dondurun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|