Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
için, meyveler, sağlıklı, sebze, yaşam

Sağlıklı Yaşam İçin Sebze Ve Meyveler

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sağlıklı Yaşam İçin Sebze Ve Meyveler





Liste, Amerikalı ünlü beslenme uzmanı Jonny Bowden tarafından kaleme alınan ve haftalarca çok satanlar

Liste, Amerikalı ünlü beslenme uzmanı Jonny Bowden tarafından kaleme alınan ve haftalarca çok satanlar listesinde kalan The 150 Healthiest Foods On Earth (Dünyanın En Sağlıklı 150 Yiyeceği) isimli kitaptan derlendi

Dr Jonny Bowden'ın yardımıyla hazırlanan listede günlük hayatta değeri bilinmeyen ancak tam bir sağlık deposu olan besinleri en ince detaylarıyla anlatıyor

İşte dünyanın en sağlıklı gıdaları:

PANCAR: Pancarların kırmızı ıspanaklar olarak görülmesi gerektiğini belirten Dr Bowden içinde barındırdığı yüksek oranda folik asit ve doğal kırmızı pigmentlerin kanserle savaşmak için çok önemli olduğunu belirtiyor

Nasıl tüketilmeli: Taze, çiğ ve salata içinde Ancak pişirilirse antioksidan gücünü yitirir

LAHANA: “Sulforaphane” gibi kanserle mücadele eden enzimler barındırır

Nasıl tüketilmeli: Lahana salatası şeklinde yenilebileceği gibi hamburger ve sandviçlerin arasına da konularak tüketilebilir

PAZI: Göz sağlığına iyi gelen “karoten” oranı çok yüksek olduğu için kullanılmasında fayda var

Nasıl tüketilmeli: Dilimlenerek zeytin yağıyla tüketilebilir

TARÇIN: Tansiyon ve kolestrole iyi gelir, her ikisini de dengelemeye yardımcıdır

Nasıl tüketilmeli: Kahvenin ya da yulaf ezmesinin üzerine serpin

NAR SUYU: Kan basıncının düzenlenmesine katkıda bulunan nar suyu antioksidan deposudur Damarları korur ve tümörlerin büyümesini engeller

Nasıl tüketilmeli: Narın suyunu sıkıp için

BALKABAĞI ÇEKİRDEĞİ: Balkabağının en sağlıklı yeri olan çekirdekler magnezyum deposudur ve yüksek oranda mineral barındırır Bu mineraller ölümü uzatır

Nasıl tüketilmeli: Salata üzerine konulmalı ya da atıştırmalık gibi pişirilerek yenmeli

SARDALYA: Konservedeki en sağlıklı gıdalardan olan sardalyanın yüksek omega-3 ve kalsiyum değerleri onu bu listeye sokuyor Demir, potasyum, fosfor, B vitamini, magnezyum ve manganez oranları çok yüksek

Nasıl tüketilmeli: Salata ve ekmek üzerinde soğan ve soslarla yiyebilirsiniz

ZERDEÇAL: Baharatların yıldızı olarak tanımlanan zerdeçal kanserle mücadeleye yardımcı oluyor

Nasıl tüketilmeli: Tavada yumurtaya ekleyin ya da sebze yemeğine koyun

DONDURULMUŞ YABANMERSİNİ: Dondurulmuş olmasına rağmen gücünden birşey kaybetmeyen dondurulmuş yabanmersini hafızaya iyi geliyor

Nasıl tüketilmeli: Yoğurdun içine karıştırılarak tüketilebilir

KONSERVE BALKABAĞI: Düşük kalorili olmasının yanında lif ve A vitamini oranı yüksek olması dolayısıyla oldukça sağlıklı bir besin

Nasıl tüketilmeli: Biraz yağ, tarçın ve hindistan cevizini karıştırarak tüketin

KURU ERİK: Aynı erikte olduğu gibi kuru erik de antioksidan deposudur

Nasıl tüketilmeli: Salamın arasına konularak yenilebilir

YEŞİL ÇAY: Mesane, kolon, nefes borusu, pankreas, rektum ve mide kanserlerine yakalanma riskini azaltır Kilo kontrolünü kolaylaştırır

ELMA: Akciğer kanseri, astım ve diyabete karşı korur Kemik güçlendiren K vitamini içerir Yemeklerden 30 dakika önce tüketildiğinde iştahı bastırmaya yardımcı olur

BROKOLİ: Tüm kanser risklerini azaltır Mineral ve vitamin oranları çok yüksektir Ayrıca vücudu toksinlerden arındıran kimyasallara sahiptir

YUMURTA: Doğanın en kusursuz yiyeceği olarak tanımlanıyor Protein bakımından zengin ama kalorisi düşük Beyni korur ve göz sağlığını güçlendirir

KIRMIZI ET: İşlemden geçirilmemiş kırmızı et, omega-3 bakımından zengindir Makul miktarda tüketildiğinde kanserden korur Protein ve B12 vitamini kaynağı

FINDIK-FISTIK: Haftada 5 kez tüketmek kalp krizi ve kalp hastalığı riskini yüzde 30-50 arasında azaltıyor Her gün için 25 gramlık, badem, ceviz, fıstık, fındık yeterli

SÜT: Vitamin, mineral ve yararlı bakteriler bakımından zengin olan süt, kanserle savaşan CLA asidini de içerir

SOMON: En iyi anti-aging gıdası Omega-3 beyni ve kalbi korur Ruh halini dengeler ve kan şekerini düzenler

FASULYE: Kiloyu dengeler, kan şekerini düzenler Kolon kanseri ve kalp hastalığından korur Günlük tavsiye edilen lif miktarı 25-38 gram Bir fincan fasulye ise 11-17 gram lif içerir

YABAN MERSİNİ: Kanserden koruyan antioksidanlar içerir ve hafızayı güçlü kılar Lif bakımından zengindir

SOĞAN-SARIMSAK: Mide, prostat, yemek borusu kanserlerine karşı korur Kalp hastalığı riskini yüzde 20 azaltır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.