Tavuklu Börek |
06-22-2008 | #1 |
b@ron
|
Tavuklu BörekMalzemeler : (6 kişi için) 3 adet Yufka 125 gr Tereyağ ya da Margarin 1 adet Tavuk Göğsü 1 kase Tavuk Suyu 1 su bardağı dövülmüş Ceviz 1 adet Yumurta Sarısı Kimyon, Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Tavuk göğsünü tuz ve su ile haşlayıp suyunu ayırın Etlerini iyice didikleyip ceviz, kimyon ve karabiberle karıştırın Diğer tarafta tepsiye üç tane yufkanın her katını eritilmiş yağla yağlayarak kat kat yayın Tepsiye bütün olarak sığmazsa hafifçe buruşturabilirsiniz En üstteki yufkayı da yağladıktan sonra 180 derece fırında pembeleşene kadar kızartın Kızarınca fırından alın, sıcakken bir kase ılık tavuk suyunu üzerine gezdirin Yufkalar suyu emip yumuşayıncaya kadar bekleyin Bazen yufkalar biraz kalın olduğu için yeterince yumuşamayabilir; o zaman biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz Kıvrılabilecek kadar yumuşamış yufkaların üzerine hazırladığınız cevizli tavuk karışımını yayın Bir uçtan başlayarak rulo şeklinde kıvırın Tepsiden almadan üzerine yumurta sarısı sürerek tekrar fırına verin Kızarınca dilim dilim keserek servis yapın
__________________
|
Cevap : Tavuklu Börek |
01-16-2014 | #2 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Tavuklu BörekTAVUKLU BÖREK 1 kgyufka yarım kilo tavuk göğsü pul biber,kırmızı toz biber kekik,karabiber,tuz yarım bardak süt 1 yumurta sarısı tavuk göğüsleri haşlanırderin bir kabın içerisine haşladığımız göğüsler tiftiklenirkalan tavuk suyu bir kenarda soğumaya bırakılır göz ayarına ve damak tadına göre (ben ikişer çay kaşığı koyuyorum) tuz,pul biber,kırmızı toz biber ve kekik eklenirçok az da karabiber ilave edilerek tavuk göğüsleri bunlarla harmanlanır ve on-onbeş dakika dinlenmeye bırakılırtavuk suyu soğuduğu zaman büyük fırın tepsisinin dibi yağlanır birinci yufka kenarları tepsiden taşacak şekilde yayılırüzerine ikinci yufka parçalanarak yayılırbu katın üzerine her yana dağılacak şekilde tavuk suyu gezdirilirüçüncü yufka da parçalanarak üzerine konur sonra yufkanın üzerine hazırladığımız tavuklu içi eşit miktarda dağıtılarak yayılırdördüncü yufka parçalanarak karışımın üzerine yayılırve bu kata tavuk suyu gezdirilirartık tavuk suyu gezdire gezdire son yufkaya kadar bu şekilde konur tüm yufkalar bitince en altta kalan yufkanın taşan uçları da en üste katlanıryarım bardak sütün içine bir yumurta sarısı çırpılarak böreğin üzerine fırçayla yayılır fırına vermeden önce börek kare kare dilimlenirönceden 180-200 derecede ısıtılmış fırına konurüzeri kızarınca fırından çıkarılır Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|