![]() |
Yemeğin Sağlıklısı Buharda Pişeni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemeğin Sağlıklısı Buharda Pişeni![]() ![]() En sağlıklı yemek pişirme yöntemlerinden birisi de, buharda pişirmektir ![]() ![]() ![]() ![]() Buharda yemek pişirmenin en önemli özellikleri arasında, besinlerin vitaminlerini kaybetmemesi ve bu pişirme yöntemiyle, dışarıdan hiçbir katkı maddesinin besine değmemesi var ![]() Her besin, kendi pişirilme yöntemine sahiptir ![]() ![]() ![]() ![]() Buhar4da pişirme yöntemleri yumurta, kök sebzeler, kabuklu deniz ürünleri gibi besinler için idealdir ![]() ![]() Buharla pişirme ilk olarak Çin’de, 1920’li yıllarda geliştirildi ![]() ![]() Önceleri sadece restoran mutfakları gibi, profesyonel yerlerde kullanılan buharlı pişirme cihazları, 1980’li yıllara geldiğimizde, evlerimiz mutfaklarına girdi ![]() Bugün klasik tencerelerin yerini, evlerde son derece kolay kullanıma sahip, ankastre elektronik cihazlar aldı ![]() ![]() Buharda pişirmek sağlıklıdır çünkü yiyeceğin içeriğindeki nişastanın kırılması-yumuşaması; selüloz, protein ve lifli yapının kırılması ile yemek daha yumuşak hale geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|