Mutfak Hileleri |
08-18-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mutfak HileleriMutfak Hileleri * maydanoz ve dere otunu, baş aşağı gelecek şekilde su dolu kavanozda saklayın daha uzun süre dayanır * anneniz balık pişirmeye başlamadan önce kızartma tavasının içine bir kaç şap maydanoz koyun o kötü koku duyulmayacaktır * sucuğu soyarken sivri uçlu bıçakla boydan boya çizdikten sonra nemli bir bezle silin * suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayın çelik eşyaların bıçakların parlatılmasında kullanın * elimizi ne zamna atsak tuzluun tıkandığını görürüz ama içine biraz pirinç koyarsanız sorun çözülür * tıkalı mutfak lavabosunulastik pompalarla açmaya kalkmakdakikalar alır oysa kaynar sodalı su, tıkalı delikten dökülürse hemen açılır * sıkışan kavanız kapağını açmak kolay değildir kapağı birazcık ateşe veya kaynamakta olan suyun buharına tutasız kolay açılır yada yere bir kaç kere kapak kısmını vurun *evde ekmek kesme işi sizin mi? taze ekmek keserken hamur olduğu için canınız sıkılıyordur herhalde bıçağınızın uçunu biraz ateşe tutarsanız daha kolay yapabildiğinizi görürsünüz * limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sıkın * buzdolabındaki kokuları gidermenin en iyi yolu kaba biraz süt koyup dolabın bir köşesine yerleştirmektir * meyvelerin arasına herhangi bir tür yaprakları yerleştirirseniz meyveleriniz daha uzun süre taze kalır * portakallarınızı sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletirseniz daha çok su verir * canınız katı veya rafadan yumurta istedi pişerken yumurtaların suyuna biraz mutfak tuzu atın kabuklarının daha kolay soyulduğunu görürsünüz * elmalarınızı gliserinle silerseniz onları bütün kış üzerinde en küçük bir kırışık bile olmadan saklayabilirsiniz * domatesi kolay soymak için üzerini dört tarafından bıçakla çizip kaynar suda bir dakika kadar tutun domates soyulmak için can atacaktır * anneniz hamurla işi bitirdi, tezgahı silmek size kaldı galiba biraz tuz serpin ve nemli bir bezle silin anneniz bile şaşıracak bu işe * peynir kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız hem peyniri daha kolay kesersiniz hemde bıçağınız daha kolay temizlenir[/QUOTE] |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|