Et Tüketeceklere Önemli Uyarı

Eski 08-18-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Tüketeceklere Önemli Uyarı




Samsun İl Sağlık Müdürlüğü vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:
Kurban etlerini1-2 gün dinlendikten sonra tüketin Etlerin küçük parçalar halinde sebzelerle birlikte pişirilmesi daha sağlıklı olur Etin, sindirimi zor bir besin olduğu için gereğinden fazla et tüketiminin midede şişkinlik, hazımsızlık gibi sıkıntılara neden olabilir
Fazla et tüketimi kolesterolü yüksek olan kalp ve karaciğer hastaları için sakıncalı durumlara yol açabilir
Etin yağlı kısımlarının mutlaka ayrılması ve hayvansal yağın mümkün olduğunca tüketilmemesi gerekir Doymuş yağ oranı yüksek hayvansal gıdaların kalp ve damar hastalıklarına davetiye çıkarttığı unutulmamalıdır
Kurbanların sakatatlarında parazit bulunabileceği için bunlarda çok iyi temizlenmelidir
Izgara şeklindeki pişirmelerde et ve diğer parçaların iç kısımlarının iyi pişmediği ve hayvandaki hastalıkların insana geçme riski daha yüksek oluyor Etleri uzun süre saklamak için kavurma yöntemini kullanın"

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.