Soru:"Hipertrofik Kardiyomiyopati" |
08-18-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soru:"Hipertrofik Kardiyomiyopati"Merhaba Mustafa Bey; 34 yaşında bir bayanım Şikayetlerim sonucu hipertrofik Kardiyomiyopati (kalp Kası Kalınlaşması) hastası olduğum sonucu çıktı ***** ablosyonu düşünüldü ama bunun benim için yetersiz ve sorunlarımı çözmeyeceğim söylendi ve kas çıkarma ameliyatında karar kılındı Ama kilo vermem gerektiği belirtildi 10 kilo fazlam var (76 kiloyum) Ameliyatımın çok riskli olduğuda belirtildi Kalp Konusundaki İstanbulda en iyi 3 hastane görüştüm Şu an kilo vermeye çalışıyorum ama ameliyatı olup olmama konusunda çok kararsızım Beni neler bekliyor Bu ameliyatı olmazsam ne olur?? ( Sorunlarım 20 adımda yorulma merdiven hiç çıkamama halsizlik nefes darlığıydı, gögüs agrısı, sırt bacak agrıları en son gittiğim hastanenin ve kardiyoloji uzmanın yazdıgı rapor sonucunu yazıyorum Hipertrofik Kardiyomiyopati (IVS - anterior ileri hipertrofik - posteroinferior apex mid ileri hipertrofik, bazal hafif hipertorfik, intrakaviter 12 mm Hg gradient LVOT 15 mm Hg gradient mevcut sistolde LV apex mid ileri derecede oblitere olmakta Rv hipertrofisi TY üzerinden 50 mm Hg gradient alındı 2(+) MY 1-2 +(Ty) LA dilate DoçDr Mustafa GÜDEN 20 2302 İyi günlerhsatalığınıza sahip bir hastayı bu hafta ameliyat ettik hastanın durumu iyi ve taburcu olacakç Bu tip hastalardan bu yıl 4 hasta daha ameliyat etmiştik vre hepsi taburcu oldularSizin eko nuza göre ameliyata gerek yok gibi fakat hastanemize gelip eko yaılırsa daha net konuşabilirimSigorrta anlaşması mevcutTel 0216 458 90 82 veya 0216 4589000 dan 3116 sekreterim Ahmet bey Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|