![]() |
Makarna Deyip Geçmeyin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarna Deyip GeçmeyinMakarna deyip geçmeyin GAZİANTEP (İHA) - Durum buğdayından elde edilen irmiğin, su ve bazı zenginleştirici maddeler ile karıştırılması ve istenilen biçimler verilip kurutulması suretiyle elde edilen makarnanın, vücut için gerekli vitamin ve mineraller bakımından çok zengin olduğu, şeker ve kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini azalttığı bildirildi ![]() Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Beşler Makarna Genel Müdürü Kemal Çakmak, makarnanın buğdaydan yapılan sanayi ürünleri içerisinde, üretim miktarı ve beslenmedeki önemi bakımından ekmekten sonra ikinci sırada bulunduğunu belirtti ![]() ![]() Makarnanın, vitamin ve mineraller bakımından çok zengin ve çok yararlı bir besin kaynağı olduğunu ifade eden Çakmak, şunları söyledi: ''Makarna A, B1, B2 vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein yönünden de çok zengindir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çakmak, makarnanın sağlık yönünden faydaları yanında, ekonomik yönden de ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan bir sanayi ürünü olduğunu vurguladı ![]() ''Türk mutfağında sos kültürünün olmaması, pişirme konusunda yeterli bilgi sahibi olunmaması, üretimde çeşitliliğin yeni başlaması ve besleyici değerinin yeterince anlatılmamış olması, diğer ülkelere oranla daha az makarna tüketmemize neden oluyor ![]() ![]() Çakmak, yıllık 10 milyon ton olan dünya makarna üretiminin ise 566 bin tonunun Türkiye tarafından üretildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''İtalya yıllık 3 milyon ton üretimle dünya makarna üretiminin yüzde 32'sini tek başına karşılıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|